Hederspris til Hus & Boligs redaktør

Gå til hovedinnhold

Hederspris til Hus & Boligs redaktør

Nina Granlund Sæther ble torsdag kveld hyllet av Fagpressen som en aktiv og byggende redaktør, klok og raus kollega og kunnskapsrik medspiller.

GLAD: Det var en overrasket og lykkelig redaktør som i går ble hedret foran gode kolleger. Foto: Svein- Erik Tosterud/ Fagpressenytt.

Bladfyken deles hvert år ut til en person, et medieprodukt, nettsted, blad eller andre kanaler, eller et forlag / medieeier som har utmerket seg på en særdeles positiv måte for og innen fagpressen som mediekanal.

I år var det vår egen dyktige redaktør, Nina Granlund Sæther, som stakk av med den gjeve prisen.

- Jeg er utrolig stolt og glad for å få denne prisen, og synes det er stor stas å bli hedret på denne måten, sier hun.

Etter 26 år som journalist og redaktør, kan hun glede seg over at Hus & Bolig under hennes ledelse har økt opplaget fra 77 338 i 2001 til over 210 000 i fjor.

Aktiv, kunnskapsrik og raus

Juryen uttalte at Nina ble årets Bladfyk først og fremst for sin formidable innsats i Hus & Bolig, men også fordi hun gjennom mange år har markert seg som en engasjert og aktiv medspiller på mange områder.

Flere episoder ble dratt frem, blant annet den da utgiveren av hennes forrige blad fant ut at direktøren burde være ansvarlig redaktør. Granlund Sæther protesterte og sto på sitt, og da det ikke nyttet trakk hun seg fra stillingen.

Senere har hun hatt mye tilleggsansvar utover redaktørjobben, som styremedlem i Fagpressens redaktørforening og Fagpressens hovedstyre.

Juryen legger vekt på at Fagpressen gjennom mange år har blitt vant til at det går an å be henne om alt fra praktisk hjelp, moralsk og presseetisk støtte, morsomme taler, korrekt hukommelse, og mye annet som kolleger kan trenge.

- Etter 26 år i pressen er det ekstra hyggelig å bli hedret av gode journalistkolleger og andre i bladbransjen. Jeg synes det er veldig interessant å jobbe i Fagpressen hvor jeg har blitt kjent med mange dyktige mennesker. Ikke minst setter jeg pris på nettverket i Fagpressen som er utrolig viktig for oss som jobber i små redaksjoner, sier Granlund Sæther.

Hun er egentlig utdannet formingslærer, og har også gitt ut bøker som: "Geriljabroderier", "Putefest" og "Fettet sitter mellom ørene."

To av bildene hennes er også blitt utgitt som frimerker.

Hus & Bolig på mobil

Hus & Bolig er som dere vet medlemsbladet til Huseiernes Landsforbund, og utgis seks ganger i året.

I Sæthers redaktørtid har staben økt fra én til tre fulle stillinger, og den siste tiden er det blitt lagt ned mye arbeid på bladets nettsatsing og innkjøp av nytt produksjonssystem.

Nå er det tid for digital utvikling, og hun er på vei til å ta bladet med dit.

Snart kan du også lett lese Hus & Bolig på mobil, i tillegg til nettbrett, og en egen app vil være tilgjengelig om kort tid.

Med den nye løsningen kan HL- medlemmer laste ned bladet til nettbrett eller telefon uten å betale noe ekstra, og på sikt håper vi også å kunne tilby eksklusivt stoff, bilder og filmklipp som ikke finnes i papirutgaven.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer