Har du ledig rom?

Gå til hovedinnhold

Har du ledig rom?

Norges største bank vil hjelpe studenter med å finne et midlertidig tak over hodet, og dekker samtidig 3000 kroner av husleien.

HUSROM: Hvis du skal studere i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger eller Tromsø og ikke har funnet et sted å bo, så er det fremdeles håp.

Hvert eneste år sliter studenter med å finne seg et sted å bo.

I august strømmer nye studenter til høyskoler og universiteter over hele landet, men mange erfarer at det ikke alltid er like enkelt å finne seg et sted å bo til studiestart.

Derfor lanserer DNB nå «Husrom», en portal som skal hjelpe studenter i Norges største byer med å finne seg et midlertidig sted å bo.

Midlertidig løsning

Selv om vi i år leser at det er rekordmange leieboliger tilgjengelig, så vil det bli kamp om utleieboligene når studentene strømmer inn til byene.

Ikke alle har klart å skaffe seg et sted på bo før studiestart, noe som er fortvilende for den det gjelder.

I den nye portalen kan frivillige med husrom til overs enkelt registrere seg på nettet slik at studenter i bolignød kan finne seg et midlertidig rom for en måned.

DNB betaler husleien for studenten i inntil én måned med opp til 3000 kroner.

– Det er ikke alle som har en onkel eller tante som kan losjere dem når de er på leting etter en plass å bo i sin nye studentby. Ideen bak Husrom er å formidle kontakt mellom de som har litt ekstra plass, og de som ikke har funnet seg et sted å bo når studiene starter, forteller Trond Bentestuen, leder for Personmarked i DNB.

Dermed får studenten både husrom og pusterom når studiene starter, samt én ekstra måned til å finne seg en mer permanent løsning. Det skader heller ikke med hjelp til husleien.

Avhengig av at folk tilbyr hjelp

Det er langt fra nok studentboliger til alle, og mange private utleieboliger blir for dyre for studenter med stramt budsjett.

Det er heller ikke alle som har mulighet til å reise landet på tvers for å dra på visning.

Hvert år leser vi om studenter som må sove i telt og i gymsaler landet rundt, Bentestuen oppfordrer derfor alle som har et rom til overs til å registrere seg.

– Nå oppfordrer vi alle med et ekstra rom i huset, et rom de kanskje ikke har tenkt at de kan leie ut, men som de forhåpentligvis kan stille til disposisjon for en student i nød, om å gi trengende studenter tak over hodet i inntil en måned.

Dette er ment som en midlertidig løsning for studenter i "nød". En tv-stue eller et lite gjesterom er mer enn nok, men studenten må ha tilgang til toalett og bad.

loo@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer