Flere bytter forsikringsselskap

Gå til hovedinnhold

Flere bytter forsikringsselskap

I 2015 byttet flere enn 600 000 kunder skadeforsikringsselskap.

NOE Å SPARE? Det kan være penger å spare på å bytte forsikringsselskap - men husk å sjekke om dekningen er den samme.
NOE Å SPARE? Det kan være penger å spare på å bytte forsikringsselskap - men husk å sjekke om dekningen er den samme.

Det viser spørreundersøkelsen Norsk Finansbarometer fra TNS Gallup som er utført for Finans Norge. Antallet tilsvarer 16 prosent av kundene.

Det er flere enn for ett år siden da 14 prosent svarte at de hadde byttet forsikringsselskap.

– Nå er det aldersgruppen 30-39 som bytter mest. 22 prosent i denne aldersgruppen byttet skadeforsikringsselskap det siste året. Interessen for å bytte selskap synker med alderen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Lett å bytte

Undersøkelsen viser at det er få som mener at det er høye flyttebarrierer i skadeforsikring. Bare fire prosent av de spurte, oppgir at de tror det er svært vanskelig å bytte forsikringsselskap.

Det er mulig å bytte forsikringsselskap på en måneds varsel gjennom hele året.  Men det er fortsatt mange som ikke kjenner til at dette er mulig, viser undersøkelsen. Tidligere kunne flytting kun skje ved årlig hovedforfall.

– Bevisste kunder er positivt i et marked med hard konkurranse. Men vær oppmerksom på at du bør sjekke mer enn pris hvis du vurderer å bytte forsikringsselskap. Vilkårene kan variere mellom de ulike selskapene. Det er viktig å sjekke vilkårene nøye slik at du vet hva du får dekket hvis du får en skade, sier Neverdal.

Prisene ned

Gjennomsnittsprisene på vanlige forsikringer som bolig, bil, båt og reise går ned, viser tall fra Finans Norge.

- Hvis du ønsker å bytte selskap, kan du for eksempel sammenligne tilbudene gjennom å bruke Finansportalen, sier Neverdal i Finans Norge.

Visste du at som medlem i Huseiernes får du rabatt på forsikring?

Flytter boliglånet også

Tall fra Finans Norge viser at vi også er aktive bankkunder, som oftere enn før flytter boliglånet eller reforhandler betingelsene. Nesten hver tredje kunde flyttet eller reforhandlet boliglånet sitt i 2015.

Det bør imidlertid bli lettere å bytte bank, mener generalsekretær Peter Batta i Huseiernes Landsforbund. Dersom bankene ble pålagt å la kontonummeret følge kunden, slik telefonnummeret følger kundene som bytter teleleverandør, ville det øke konkurransen mellom bankene, mener Batta:

– Det er mulig å la forbrukerne beholde kontonummeret sitt ved bankbytte, og det er det viktigste tiltaket for økt konkurranse. Her bør finansministeren ta grep, sier Batta.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler