Utsetter uavhengig byggekontroll

Gå til hovedinnhold

Utsetter uavhengig byggekontroll

Reglene om at byggeprosjekter skal sjekkes av en uavhengig kontrollør blir likevel ikke satt i verk fra 1. juli, melder kommunaldepartementet.

Foto: Scanstockphoto

- Dessverre er det fortsatt ikke nok foretak som kan gjennomføre kontrolljobben på en god og effektiv måte over hele landet. Jeg vil ikke risikere at byggeprosjekter stopper opp. Derfor blir ordningen med uavhengig kontroll ikke iverksatt fra 1. juli, sier statsråd Liv Signe Navarsete. Hun er lite komfortabel med at endringene i regelverket, som skal gjøre det enklere både for foretakene og kommunene, har kommet i seneste laget for de som ønsker å drive med kontrollvirksomhet. Statsråden ønsker derfor mer tid og dialog med byggenæringen for å få på plass gode og forutsigbare rammer for den uavhengige kontrollen.

- Jeg er åpen for å se nærmere på ytterligere tilpasninger og forenklinger. Jeg håper vi kan sette i verk en trygg ordning for hele landet ved årsskiftet, sier Navarsete.

Frem til den nye ordningen iverksettes, gjelder eksisterende regler. Det innebærer blant annet at kommunene kan pålegge uavhengig kontroll og selv føre tilsyn med byggeprosjekt.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer