Bygde inn varmepumpa

Gå til hovedinnhold

Bygde inn varmepumpa

Den er energieffektiv og gir varme - men særlig vakker er den ikke, varmepumpa som sitter på stueveggen.

Varmepumpa kan skjules. Foto: Barbro Fauske Steinde.

Det er solgt over 750 000 varmepumper her i landet, noe som betyr at svært mange husttander har den hvite, massive klumpen svakt durende et sted på stue-, kjøkken- eller entreveggen. Mange er fornøyd med både varmen og de økonomiske besparelsene varmepumpen gir. Men noe dekorativt element i interiøret kan man vel ikke beskylde pumpens innedel for å være.

Barbro Fauske Steinde er blant dem som syntes lite om den stygge varmepumpa. Riktignok varmet den godt, men den løftet ikke akkurat stueinteriøret, syntes hun. Hun løste poblemet med å snekre en benk, og er godt fornøyd med resultatet.

- Halvfabrikat fra Ikea; det må være lov å jukse litt, sier hun med et smil.

Husk at du bør kunne åpne varmepumpen for å få renset filtrene.

Har du lyst til å bygge inn varmepumpa under, eller inn i, en hylle, må du passe på at varmepumpen får nok luft. Hvis ikke vil den kveles. Det er også viktig å være oppmerksom på at du enkelt må komme til, for eksempel for å åpne opp, ta ut og rengjøre filteret, og for å kunne drive nødvendig vedlikehold eller reparasjon dersom det behøves.

Bli medlem i Huseierne og få alle våre kontrakter gratis!

Forøvrig finnes det en egen nettside hvor du kan finne mer inspirasjon til ombygging av Ikea-møbler. Se www.ikeahackers.net.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer