Slik holder du bassenget rent

Gå til hovedinnhold

Slik holder du bassenget rent

Vet du hvordan du skal holde bakteriene unna ungenes basseng?

Folk som investerer i større bassenger med pumpesystem der vannet skiftes ut jevnlig er ofte også svært bevisste på hva som kreves for å holde bakterienivået nede. Verre er det med dem som kjøper mindre basseng med stillestående vann til barna, mener daglig leder Jørn Vidar Larsen i firmaet Herdins. 

— De store barnebassengene som har blitt så populære de siste årene går i mange tilfeller for lut og kaldt vann, hevder han.

Klor

Men det er enkelt å holde bassenger med stillestående vann rene. Klor er det mest brukte rensemiddelet.
 — Vi har klortabletter som enkelt og effektivt renser vannet, og som ikke lukter annet enn akkurat når du tilsetter dem, sier Larsen. En klortablett i uken per tusen liter vann skal være tilstrekkelig for å holde bakteriene unna, forteller han.
 I følge Folkehelseinstituttet vil også vanlig, ren husholdningsklor fungere godt.
— En desiliter klor per kubikkmeter vann i uken skal holde bakterienivået akseptabelt, sier avdelingsleder Truls Krogh. Klor i så uttynnet form vil normalt ikke gi noen reaksjoner på hud eller i øyne.
Dersom det er hulrom i bassenget der kloret ikke kommer til vil bakteriene formere seg flittig der, for så å infisere resten av vannet med det samme klornivået synker. Derfor er det viktig å rense vannet jevnlig.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

Aktivt oksygen

Et alternativ til klor er ozon, eller aktivt oksygen. Ozon er sterkere og jobber raskere enn klor. Konsentrert ozon lukter, men i de mengdene som må til for å rense vanlig badevann er det luktfritt. Dette rensemiddelet selges også i tablettform, og er dermed enkelt å tilsette i riktig mengde, som gjerne oppgis på pakningsvedlegget.
Dersom du slurver med renholdet i bassenget kan det, i tillegg til bakterievekst, oppstå algevekst i bunnen. Får du dette problemet, bør du tømme bassenget og tørke det slimete laget av duken før du fyller det med nytt, rent vann.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer