Partytelt redder sommerfesten i hagen

Gå til hovedinnhold

Partytelt redder sommerfesten i hagen

Det er sommer og tid for hagefest, men værgudene gjør som de vil. Med tak over hodet og vegger i tilfelle regn blir det hagefest uansett.

Når vi etter kalde vårmåneder opplever at naturen våkner og finner oss omringet av grønt gress og sommerblomster vil vi tilbringe de stadig lengre kveldene ute. Ingenting er så hyggelig som å samle familie og venner rundt et bord med god mat og drikke for å nyte den lyse årstiden. Kanskje er anledningen et stort selskap som dåp, konfirmasjon, bursdag eller bryllup. Slike tilstelninger må avtales og forberedes i god tid, og da kan man ikke avvente været.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også!

Hygge på gressplenen

Vi er gode på hygge i Norge, og mange foretrekker å invitere hjem heller enn å leie et upersonlig lokale. Kanskje er gressplenen eller terrassen større enn stuen og da kan et partytelt være løsningen. I tillegg kan det være en lettelse å våkne opp etter festen og slippe å ha rotet inne.

Over hele landet finner vi bedrifter som både selger og leier ut partytelt. De fleste er enkle å montere på egenhånd, men mange bedrifter tilbyr også montering. Telt opptil 6x12m kan monteres av leier kan Morten Johannessen som er daglig leder i Utleiepartner AS, fortelle.

- Større telt monterer vi, da man trenger både jordspyd og betonglodd for å sikre teltet, presiserer han.

Åpen terrasse får tak

Har du ingen gressplen, men en åpen eller delvis åpen terrasse, kan du også plassere et telt der og gjøre terrassen til det perfekte stedet for festen. I stedet for å feste teltet med jordspyd, kan for eksempel et rekkverk gjøre nytten.

De hvite teltene kan virke både sterile og upersonlige, men med vakre sommerblomster eller fargerike duker og puter samt en lysslynge i taket kan det bli riktig så hyggelig.

Tilbehør

Mangler du stoler og bord, eller ønsker et gulv for å skjerme nakne legger mot en fuktig og kald gressplen vil du sannsynligvis finne det også. Noen tilbyr sågar varmeovner, lanterner, duker og dekketøy, og enda er listen over muligheter lang. Til og med boblebad kan leies!

Tenk brannsikkerhet

Johannessen oppfordrer interesserte til å være kritiske til hva de leier. Det viktigste er at teltet er CE-merket. EU-godkjente telt skal følge regler for brannsikkerhet, og være laget av flammehemmende PVC.

- Noen små utleiere forsøker seg på utleie av billigvarer produsert med brannfarlige materialer. Disse produktene kan man også kjøpe billig på nett, så det er viktig å være oppmerksom, forteller han.

Selv testet han et slikt telt ved å sette en lighter inntil duken som tok fyr umiddelbart.

Hele året

- Den travleste utleieperioden vår går fra påske til midten av oktober, forteller Johannessen, som leier ut telt til både private kunder og bedrifter.

I vinterhalvåret har han for det meste utleie av telt til vintersportsarrangementer, men han har opplevd å leie ut telt og varmekilder til et beachparty vinterstid også.

- Et beachparty på vinteren er jo helt kurant, avslutter han leende.

kgd@huseierne.no

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer