Gi hagemøblene et løft

Gå til hovedinnhold

Gi hagemøblene et løft

I år skal det være en fest av farger på uteplassen, og møblene skal være midtpunkt!

Fargene kommer både inne og ute. Mens vi innendørs går gradvis og forsiktig frem, er situasjonen en helt annen ute. Her skal alle regnbuens farger bli med – aller helst samtidig! Det er tid for å leke seg med spreke farger, for å gjøre sommerfestene til fargerike og humoristiske opplevelser. Ved å ta en liten malejobb en helg i mai, kan du nyte godt av resultatet hele sommeren.

Medlemmer i Huseierne får gratis juridisk rådgivning om bolig og eiendom.

Gjenbruk fremfor bruk-og-kast

- Utendørs er ikke terskelen for å sette i gang med farger så høy. Derfor er jeg overbevist om at vi kommer til å se mange sterke fargeinnslag på folks uteplasser fremover, sier Bjørg Owren, administrernede direktør hos ifi.no.

- Og det beste med denne trenden er jo at det er så rimelig! Man trenger ikke kjøpe nye møbler for mange tusen – det er bare å male om de møblene man allerede har eller eventuelt kjøpe noen rimelige møbler som får en rask make-over, fortsetter hun.

- Bruker man en liten rull og stryker ut med en pensel går jobben overraskende fort. Dette er så enkelt at både små og store kan settes i sving. Hvorfor ikke ha en familiedugnad som avsluttes med et velfortjent grillparty? foreslår Owren.

Slik maler du møblene

1. Rengjør grundig med Kraftvask. Skyll grundig og la tørke.
2. Slip lett med et slipepapir i korning 150 for å fjerne fiberreisning. Avstøv  og avfett med en fille med rødsprit.
3. Påfør maling etter produsentens anvisninger. Noen malinger krever grunning, andre ikke. Påfør to strøk maling for god dekk.

 

FARGEDAGEN

Fargedagen er et årlig arrangement i regi av ifi.no som i år finner sted 3. mai. Målet er at flest mulig nordmenn skal inspireres til å sette litt farge på hverdagen, og skape en felles start på våroppussingen. Årets tema er «Bli med å male utemøblene».