Dingsene som får dreis på hagen

Gå til hovedinnhold

Dingsene som får dreis på hagen

Skal du få skikk på hagen til 17. mai, bør du være rask. Men markedet er fullt av nye dingser som kan hjelpe deg på vei.

Pen plen: Vil du ha pen plen uten å jobbe for det? Robotgressklipperen skal hjelpe deg på vei. Denne er fra Honda.

Er du lei av at gresset alltid er grønnere på den andre siden av gjerdet? Av at blomstene er større, hekken rettere og buskene frodigere? Om det hjelper å fylle garasjen eller boden med nye dingser, skal være usagt, men kanskje kan det gi en liten dytt til å få jobben gjort.   

 Medlemmer i Huseierne får gratis juridisk rådgivning om bolig og eiendom.

Robotgressklippere

Robotklippere er, om vi skal tro produsentene, virkelig i ferd med å bli stort på markedet. Innen få år spås robotklipperne å utgjøre rundt halvparten av gressklippermarkedet. Nytt av året er at du kan styre klipperen fra mobilen.

- Alle årets Robomow-modeller kan styres med smarttelefoner. Robomow byr derfor først og fremst på frihet, teknologi og kontroll, sier Roar Bjerke som er daglig leder i

 

Bosch reklamerer på sin side med at de har verdens første intelligente robotgressklipper. I stedet for å kjøre rundt på kryss og tvers, legger den opp klippingen slik du selv ville ha gjort det, i rette linjer. Dermed sparer den mye tid. I tillegg vet den hele tiden hvor den er i forhold til laderen. Hvis den må tanke ny energi underveis, finner den tilbake til stedet der arbeidet stoppet.

Også Honda har slengt seg på bølgen, og modellen Honda Miimo er utstyrt med en vifte som suger gresset oppover før det klippes av knivbladene. Slik kan roboten sørge for at du får en jevn, lav plen uten at du trenger å løfte en finger.

Husquarna produserte sin første robotklipper i 1995, og har en rekke ulike varianter på markedet. De nyeste modellene klarer å jafse seg gjennom over tre mål, og tilpasser klippeaktiviteten til gressets vekstfart. Jo mer gresset vokser, jo mer aktiv blir gressklipperen.

 

Hageslanger

Når koblingen for eksempel mellom hageslangen og sprederen glipper, og vannet spruter ukontrollert ut over hagen, kan det være dagens høydepunkt – for alle som ser på, vel å merke; ikke for den som står der, våt fra topp til tå. Ønsker du denne typen ufrivillig komikk til livs, har Gardena løsningen: Power Grip er i følge produsenten selv et optimalt feste mellom hageslangen og andre Gardena systemdeler, som gjør koblingene helt sikre.

Er du hakket mer interessert i estetikk, kan hageslangene fra Gardenglory.se kanskje gi deg den ekstra lille piffen du trenger for å huske på å vanne bedene i sommer. Hageslangene har vunnet designpriser hjemme i Sverige, og systemene består av ulike munnstykker, slanger og veggfester man kan kombinere etter egen smak.

 

Lekkert til luking

Vil du ha det din grønne gresshimmel fri for små løvetann-soler, er det ingen bønn: Du må ned på kne og luke. Av og til kan det hjelpe på motivasjonen å kaste de gamle, rustne greiene som ligger i garasjen og rett og slett unne seg litt nytt, blankt verktøy. Nettsiden Gardengirl.no har skjønt det. Som navnet tilsier, er vareutvalget først og fremst tilpasset en kvinnelig kundegruppe, men alle vil kunne glede seg over lukeredskapene som nærmest minner om lekkert bestikk.

På den mer praktiske siden har blant andre Gardena et kombisystem der ulike skaft kan brukes på en rekke endestykker, slik at du kan spesialtilpasse alle dine redskap til ditt behov og din hage.

 

Den ivrige gartner fortjener litt god håndkrem etter jobben.

Her finner du produktene:

www.vanning.no

www.gardena.no

http://www.bosch-indego.com/no/no/

http://www.husqvarna.com/no/products/robotic-mowers/husqvarna-robotic-mowers-for-homeowners/

www.gardenglory.se

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer