Lag adventskransen selv

Gå til hovedinnhold

Lag adventskransen selv

Det er både morsomt og tilfredsstillende å lage en særpreget adventskrans som ingen har maken til. Henter du inn materialer fra skogen eller hagen, kan årets dørkrans bli så å si gratis.

Det er ikke så mye som skal til for å lage en vakker krans, men du må sette av litt tid. Du får imidlertid gjort mye i løpet av to timer. Lag krans sammen med ungdommene i huset, eller inviter naboene på en hyggelig førjulsstund. Det eneste du MÅ kjøpe, er blomsterbindertråd. Det får du tak i i blomsterforretninger eller hobbyforretninger. Resten kan du samle ute eller kjøpe hos en lokal gartner. Noen liker lite pynt, andre vil gjerne ha glitter og stas. Vil du gi kransen en ekstra finish får du mye morsom pynt i hobbyforretninger og hos bokhandlere.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

Vi har brukt:

Myke grener fra Vårgyvel. Bjørk og sibirkornell egner seg også godt.

Grønt fra edelgran, tuja og barlind.  

Dekorasjonsmose

Furukongler

Røde epler i plast

Blomsterbindertråd

Slik gjør du det:Start med å lage et skjelett.Start med å lage et skjelett.

Start med å forme de myke grenene sammen til en ring. Bind dem sammen med blomsterbindertråden. To – tre lag gir et passe stivt skjelett.

Del det grønne baret opp i små grener eller buketter. Disse surres fast til ringen med ståltråden.

Legg baret vekselvis mot utsiden og innsiden av ringen; for eksempel først litt edelgran, så litt barlind og så litt tuja. Bind inn litt dekorasjonsmose. Fortsett med edelgran, barlind og tuja – og så for eksempel et par kongler. Lag små buketter.Lag små buketter.

Gjentar du det samme hele ringen rundt, vil du få en jevn og ensartet krans. Men det er også mulig å velge en mer asymmetrisk løsning. Her er det bare fantasien som begrenser deg.

De røde eplene valgte vi å feste på helt til slutt. Husk å lage et oppheng til kransen bak. Legg den eventuelt på et fat, og sett fire kubbelys i midten – vips så har du en borddekorasjon.

Krans av kornSurr bukettene fast i skjelettet.Surr bukettene fast i skjelettet.

Samme metode kan brukes hvis du vil lage en krans av korn. Da trenger du myke grener til et skjelett, et kornband og røde bånd. Gå frem på samme måte som beskrevet ovenfor. Lag små buketter av kornet og surr de fast til skjelettet med blomsterbindertråden. Pynt kransen med et rødt bånd til slutt.

 

 

 

Fortsett å legge grønt annen hver gang til høyre og til venstre.Fortsett å legge grønt annen hver gang til høyre og til venstre.

Fortsett hele skjelettet rundt.Fortsett hele skjelettet rundt.

)  Når du har laget hele kransen kan du vurdere om du vil piffe den opp med litt ekstra pynt. Når du har laget hele kransen kan du vurdere om du vil piffe den opp med litt ekstra pynt.

Liten asymmetrisk krans.Liten asymmetrisk krans.

Krans laget av et kornbånd og pyntet med rød sløyfe.Krans laget av et kornbånd og pyntet med rød sløyfe.

Her er kransen lagt på et rundt fat, og i midten er det plassert fire kubbelys.Her er kransen lagt på et rundt fat, og i midten er det plassert fire kubbelys.

Asymmetrisk dørkrans. Foto: Kari Gjertrud Dølgaard.Asymmetrisk dørkrans. Foto: Kari Gjertrud Dølgaard.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler