Det er ikke så mye som skal til for å lage en vakker krans, men du må sette av litt tid. Du får imidlertid gjort mye i løpet av to timer. Lag krans sammen med ungdommene i huset, eller inviter naboene på en hyggelig førjulsstund. Det eneste du MÅ kjøpe, er blomsterbindertråd. Det får du tak i i blomsterforretninger eller hobbyforretninger. Resten kan du samle ute eller kjøpe hos en lokal gartner. Noen liker lite pynt, andre vil gjerne ha glitter og stas. Vil du gi kransen en ekstra finish får du mye morsom pynt i hobbyforretninger og hos bokhandlere.

Vi har brukt:

Myke grener fra Vårgyvel. Bjørk og sibirkornell egner seg også godt.

Grønt fra edelgran, tuja og barlind.  

Dekorasjonsmose

Furukongler

Røde epler i plast

Blomsterbindertråd

Slik gjør du det:Start med å lage et skjelett.Start med å lage et skjelett.

Start med å forme de myke grenene sammen til en ring. Bind dem sammen med blomsterbindertråden. To – tre lag gir et passe stivt skjelett.

Del det grønne baret opp i små grener eller buketter. Disse surres fast til ringen med ståltråden.

Legg baret vekselvis mot utsiden og innsiden av ringen; for eksempel først litt edelgran, så litt barlind og så litt tuja. Bind inn litt dekorasjonsmose. Fortsett med edelgran, barlind og tuja – og så for eksempel et par kongler. Lag små buketter.Lag små buketter.

Gjentar du det samme hele ringen rundt, vil du få en jevn og ensartet krans. Men det er også mulig å velge en mer asymmetrisk løsning. Her er det bare fantasien som begrenser deg.

De røde eplene valgte vi å feste på helt til slutt. Husk å lage et oppheng til kransen bak. Legg den eventuelt på et fat, og sett fire kubbelys i midten – vips så har du en borddekorasjon.

Krans av kornSurr bukettene fast i skjelettet.Surr bukettene fast i skjelettet.

Samme metode kan brukes hvis du vil lage en krans av korn. Da trenger du myke grener til et skjelett, et kornband og røde bånd. Gå frem på samme måte som beskrevet ovenfor. Lag små buketter av kornet og surr de fast til skjelettet med blomsterbindertråden. Pynt kransen med et rødt bånd til slutt.