Billig og bra brukt

Gå til hovedinnhold
GRATIS? Det er fullt mulig å innrede gratis eller for en billig penge. Duet finnes mye bra brukt der ute. Foto: Finn.no
GRATIS? Det er fullt mulig å innrede gratis eller for en billig penge. Duet finnes mye bra brukt der ute. Foto: Finn.no

Billig og bra brukt

Nå er det enklere enn noen gang å kjøpe brukt eller selge unna det du selv ikke har bruk for lenger. Du kan faktisk innrede hele boligen og fylle skapene dine helt gratis.

Markedet flommer over av tjenester som hjelper deg å selge unna ting som støver ned hjemme.

Markedslederen Finn.no, og utfordrere bloppis, tise og letgo, er alle fine steder for gjenbruk.

ENKLERE: Det er blitt mye enklere å kjøpe og selge brukt med årene, og det dukker stadig opp nye markedsplasser.

 

 

 

 

Klær, møbler, hvitevarer, gressklippere, interiør. Bare fantasien setter grenser for hva du kan selge og kjøpe. I tillegg er det masse å finne som er helt gratis.

Men husk å bruke hodet. Ikke send fra deg varer før du har fått betaling, og ikke forskuddsbetal uten å bruke sikre løsninger.

Spar penger og miljøet

Det ble annonsert varer til en verdi av 26 milliarder kroner på FINN torget i 2016.

Totalt ble det lagt ut 6,1 millioner privatannonser – over 115 000 annonser i snitt per uke.

Og gjenbruk har en voldsom klimaeffekt. I 2016 bidro bruktsalg til klimakutt tilsvarende et bilfritt Oslo i ti måneder. Det tilsvarer 500 000 bilturer mellom Oslo og Roma.

Altså en besparelse på 0,5 millioner tonn CO2, ifølge Finn.no.

Samtidig gir brukthandelsnæringen betydelige inntekter til selgerne.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

Gratis

Hvis det er noe du er på jakt etter, så kan du enkelt opprette autosøk.

På den måten er det enkelt å følge med på når det blir lagt ut en ny sofa i ditt område, eller om lampen du har ønsket deg i lang tid plutselig kommer for salg.

Her kan du sette kriterier som sted/område, pris, tilstand, størrelse osv.

Men husk at ikke alt trenger å koste penger.

Årlig gis det bort ting til en verdi av 80 millioner kroner, og det er kun på Finn.no.

Jeg får i skrivende stund 1743 treff på sofaer som gis bort, 2927 treff på ting som gis bort i kategorien hage, oppussing og hus, og det er hele 991 annonser ute hvor du kan hente gratis hvitevarer og elektronikk.

Så hvis du er student, har dårlig råd, er veldig opptatt av miljø, gjenbruk, sjel og sjarm eller bare synes at brukt er best, så er det mye å hente for den som vil.

Skattene er bare noen klikk unna.

Slik handler du trygt:

1. Bruk sunn fornuft.Vær ekstra på vakt dersom du kommer over et tilbud som er for godt til å være sant, eller du får en følelse av at noe ikke stemmer. Det er alltid mulig å gjøre gode handler, men er tilbudet for godt til å være sant er muligheten stor for at du blir lurt. Dersom du får en følelse av at det er noe som ikke stemmer, bør du være ekstra forsiktig. 

2. Unngå forskuddsbetaling. For å være sikker på at du ikke betaler uten å få varen bør du alltid bruke FINNs betalingsgaranti, tises safe payment eller lignende hvis du ikke kan møte selgeren fysisk. Med betalingsgaranti blir eksempelvis kjøpesummen stående på en depositumskonto hos PayEx til kjøper har mottatt varen og godkjenner transaksjonen. Dette skaper større trygghet for både kjøper og selger enn vanlig forskuddsbetaling eller å benytte postoppkrav.

3. Vær forsiktig med personlige opplysninger. Gi aldri kredittkortnummer, personnummer, innloggingsinformasjon eller annen sensitiv informasjon til fremmede. Det er normalt trygt å oppgi navn, adresse og telefonnummer, og husk at hvis du bruker betalingsgarantier så er det ikke nødvendig å oppgi annen informasjon til motparten.

4. Legg ikke ut annonser på vegne av ukjente. Husk at du er fullt ut ansvarlig for innholdet i annonser som du legger ut. Dersom du oppretter brukerprofiler eller legger ut annonser på vegne av andre, risikerer du både erstatningsansvar og straff for medvirkning hvis annonsene viser seg å være svindel. Blir du kontaktet av noen som ber deg legge ut annonser for dem, bør du avbryte all kommunikasjon.

Kilde: Finn.no