- Tryggheten for oss i styret er viktig

Gå til hovedinnhold

- Tryggheten for oss i styret er viktig

Som styreleder kjenner Morten Hansen på et stort ansvar. Da er det godt å ha Huseierne i ryggen.

- Som styreleder kjenner jeg på et ansvar i forhold til at det er 73 leiligheter her og over 120 beboere. Det er et ansvar man føler man skal ta på alvor. Man skal ta vare på både beboere og bygningene, påpeker Hansen.

Meld inn ditt sameie eller borettslag!

Medlemskap er trygghet for sameier og borettslag:

→ Gratis jusstelefon
→ To timer gratis advokatbistand
→ Gratis byggteknisk rådgivning
→ Rabatter på varer og tjenester i sameie/borettslaget

Få et tryggere styre fra bare 2130 kroner!

Gammel papirfabrikk ble boliger

Styret har - i tillegg til mange beboere - en helt spesiell bygningsmasse å ivareta: Den karakteristiske bygningen er nemlig en gammel papirfabrikk. Her ble det laget blant annet verdipapirer og loddsedler frem til fabrikken ble nedlagt i 1987.

På 2000-tallet ble bygningen omgjort til leiligheter.

- Det må ha vært en krevende ombygging, for det er en del spesielle løsninger her. Arkitekturen er flott. Men dessverre bringer det med seg noen utfordringer, for eksempel med vannlekkasjer, sier Hansen.  

Mange spørsmål – svar hos Huseierne

Hvem skal betale for det når vannet lekker fra balkongene, og hvordan skal man best mulig ivareta den eldre bygningsmassen, og hindre nye skader? Dette er eksempler på spørsmål Hansen møter i sin hverdag som styreleder.

For ham og resten av styret var det et enkelt valg å melde sameiet inn hos Huseierne. Der finner han svarene på de mange ulike spørsmålene og problemstillingene som dukker opp i styrearbeidet. Hvis han lurer på noe, kan han når som helst ta opp telefonen og få råd fra Huseiernes juridiske og byggtekniske konsulenter.

Trygghet med profesjonell organisasjon i ryggen

- Det å være medlem i Huseierne er en trygghet for meg som styreleder og for styret som helhet. Det er viktig å ha en så profesjonell organisasjon i ryggen, sier Hansen.

Han og resten av styret har gratis og ubegrenset bruk av Huseiernes jusstelefon, samt gratis byggteknisk rådgivning.

Kurs for styremedlemmer og om boligrelaterte temaer, er også gratis for styret.

- Jeg har hatt stor nytte av kurs i praktisk styrearbeid, påpeker Hansen.

I tillegg får styret månedlige nyhetsbrev med nyttige tips og triks, boligmagasinet Hus & Bolig fire ganger i året, samt tilgang til en rekke solide dokumentmaler, for eksempel til husordensregler og vedtekter.

Bruker rabattene mye

Rabatter hos Huseiernes samarbeidspartnere, som for eksempel containerfirmaet Ragn Sells og byggvarehuset Montér kommer også godt med, synes Hansen.

- Når vi har dugnad her vår og høst benytter vi oss av containerleie til rabatterte priser hos Ragn Sells. Vi har også kjøpt inn mye rabattert byggemateriale til vedlikehold hos Montér, sier Hansen.

Han erfarer at det lønner seg med kunnskap og engasjement i styrerollen.

- Vi i styret får en del skryt. Vi tar tak i ting, og får ting gjort, smiler han.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer