Venner styrer valg av håndverker

Gå til hovedinnhold

Venner styrer valg av håndverker

Å finne riktig håndverker er ikke alltid like enkelt. De fleste av oss stoler på anbefalinger fra venner og bekjente.

BEKJENTE: Når vi skal skaffe håndverker stoler vi mest på anbefalinger fra venner og bekjente. Illustrasjon: SIFO

Tall fra Statens institutt for samfunnsforskning (SIFO) viser at nordmenn stoler mest på anbefalinger fra venner og bekjente når vi skal velge håndverker.

Deretter kommer ulike internettkanaler. Internett har den fordelen at det er lett å innhente flere tilbud, for eksempel via kanaler som Mittanbud.no og anbudstorget.no.

Det man må være klar over på nett er at det vrimler av håndverkere som underbyr hverandre i jakten på nettopp ditt oppdrag. Her har vi listet opp ti viktige punker du bør tenke gjennom når du skal velge håndverker.

Innhenter flere tilbud

I følge SIFO innhentet hele 82 prosent av dem som skaffet seg håndverkere via internett flere tilbud. Derimot kan grupper i samfunnet komme mer uheldig ut enn andre. Det er f.eks. oftere yngre enn eldre som innhenter flere tilbud fra håndverkere. Slik sett synes de yngre å være mer "rasjonelle"sammenlignet med eldre forbrukere.

Til sammenlikning var det 61 prosent av dem som skaffet seg håndverkere de allerede kjente eller via bekjente som hentet inn flere tilbud. Dette kan tyde på at internett bidrar til å gjøre at forbrukere lettere kan søke i markedet, og slik sett øke konkurransen i håndverkermarkedet, skriver SIFO i rapporten.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer