Lag et utekjøkken og flytt ut

Gå til hovedinnhold

Lag et utekjøkken og flytt ut

Mange har allerede en grill stående ute, men hvor morsomt er det å løpe inn og ut etter alt det andre man trenger? Lag et utekjøkken og bruk sommeren!

Denne fant vi på nettstedet Pinterest; en kjøkkenbenk snekret i en fei  En gardin er hengt opp foran hyller som kan romme bokser og redskaper, mens gamle trekasser er hengt opp på veggen til dekketøy.

 

Kanskje er det et tiltak å lage maten ute bare fordi det blir så mye å frakte inn og ut. Har du alt du trenger til matlagingen på plass i et utekjøkken, kan du bare flytte ut for sommeren.Det finnes et hav av muligheter, fra det selvsnekrede til det eksklusive, og alt midt i mellom.

Noen ser seg ikke råd til store investeringer, men er du litt handy er det er utrolig hva du kan få til med noen paller, spiker, eller noen steiner og litt treverk. Eventuelt finner du helt enkle og smarte løsninger du kjøper for en billig penge som her eller her.

Å stå inne på kjøkkenet og lage maten mens gjestene sitter ute og venter er ikke like hyggelig som å være til stede og delta i samtalene og latteren. Noen ganger trenger man bare litt inspirasjon for å sette i gang.

Har du godt med plass på terrassen, liker stein og et rustikk utrykk, er denne kjøkkenløsningen både enkel og rask å lage. Velger du å lage en romslig og praktisk benk som her kan du plassere et spisebord foran. Foto: ASAK miljøstein

I ly for været

Er det noe som alltid vil være uforutsigbart i dette landet så er det været. La ikke det bremse deg. Velg et sted i ly for vinden, eller sett opp en levegg, og unngå flakkende flammer fra grillen og fare for brann.

Har du ikke et tak å stå under, sett i tillegg opp en parasoll eller en pergola slik at du kan nyte de lyse sommerkveldene uten å bekymre deg verken for kald trekk eller noen regndrypp. 

Det skal ikke så mye til for å lage noe som både er praktisk og enkelt, slik som denne benken med plass til både grill, kum og oppbevaring. Sett hjul på den, så blir den enkel å flytte.

 

Rusk og rask

Har du et utekjøkken må du regne med rusk og rask på overflatene. Derfor kan det være lurt å dekke til utekjøkkenet når det ikke er i bruk. Men dersom overflatene tåler vann og du velger å ikke dekke dem til, kan det likevel være smart å ha dekketøy, glass, kjøkkenredskaper og krydder i bokser med lokk som du lagrer i hyller under arbeidsbenken, og dermed slippe rengjøring hver gang du bruker utekjøkkenet.

Det behøver slett ikke koste all verden, og det behøver heller ikke være hjemmesnekret, slik som denne løsningen med produkter fra IKEA. Foto: IKEA

Har du noen gang vurdert å bruke gabioner som levegg? Denne kreative løsningen har til og med en innebygget grill! Foto er hentet fra Pinterest.

Strøm og vann

Det kan være praktisk med både strøm og vann selvsagt, men du kan også fint klare deg uten. Å grille gjør du jo med gass eller kull. Har du en kum med kran, og ønsker å ta oppvasken ute, kan du koble deg til en hageslange, og sette ei bøtte under som rommer oppvaskvannet. Vil du ha et kjøleskap, finnes det gasskjøleskap i handelen.

Ønsker du å ha både strøm og vann, må du huske at krana bør ha frostsikring og at strømstøpselet skal være vanntett. Fordelen med utlagt strøm er selvsagt at du kan henge opp, eller montere varmelamper til kjølige dager.

På hjul eller fastmontert

Hvis du ønsker å bygge et fastmontert kjøkken under tak, koblet til vann og strøm, bør du også planlegge plass til å rydde vekk løse deler som vinden kan ta tak i, eller redskaper som skal stå tørt, og en presenning som skjermer det for regn og snø når sesongen er over.

Hvis du derimot ønsker å rydde vekk det frittstående kjøkkenet når høsten kommer, sett det på hjul og gjør det enklere for deg selv. kgd@huseierne.no

Har du lyst på noe mer ekslusivt? Nettstedet myoutdoorkitchen.no selger modulpakker. For 44 000 kroner kan du flotte deg med denne modellen kalt Oklahoma, som har en arbeidsflate i stein, en frittstående gassgrill med infravarme og 6 brennere, en sidebrenner samt en kjøle- og vaskemodul med oppbevaringsplass. 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer