Slik velger du riktig snøfreser

Gå til hovedinnhold

Slik velger du riktig snøfreser

Har snømåkingen tatt på ryggen i vinter? En snøfreser vil kunne spare ryggen resten av sesongen og i årene fremover – men pass på å kjøpe riktig type til ditt behov.

Snøfreser, Honda

Har du skyflet snø til den store gullmedaljen i vinter? I så fall har du forhåpentligvis fått med deg hvordan du skal gjøre det riktig for å unngå ryggvondt. 

Likevel har du kanskje kikket lengselsfullt bort på naboen som drar i gang freseren så snart Kristian Gislefoss har meldt om snø? I så fall er det kanskje på tide å investere i en snøfreser. Her er hovedpunktene du bør tenke igjennom før du kjøper.

Husk også taket: Slik måker du taket

 

Belte eller hjul?

Har du mye bakker og skråninger kan en snøfreser med belte være lurt. Belte-fresere kommer seg stort sett frem i langt mer ulendt terreng enn de med hjul. Har du en forholdsvis flat innkjørsel, velger du en med hjul. Hjul med kjetting kommer seg godt frem på is; belter er bedre i tung, tettpakket snø.

Er trappa glatt? Les rådene våre her

 

Ett-trinns eller totrinns?

En ettrinnsmaskin har én skovle som både drar inn og kaster ut snøen – arbeidet skjer altså i ett trinn. Disse maskinene er ofte lette og enkle, og egner seg til en liten, asfaltert oppkjørsel. En totrinnsmaskin maler først snøen inn med skovler, før et nytt hjul kaster den ut. Maskinen er tyngre, men har større kapasitet.  

Husk: Skyv ikke snøen over til naboen

 

Elektrisk, batteri eller bensin?

Er området lite og har du utekontakt der du skal bruke snøfreseren? Da kan en elektrisk freser være noe for deg. Har du anledning til å lade batterier og passe på å ha det fulladet når du trenger det? Da kan du velge en som går på batteri. Har du behov for stor motorkraft? Da må du nok over på en bensindrevet variant.

Les også: Hvem har ansvaret for å strø?  

 

Starthjelp

En snøfresermotor kan være tung å starte – særlig når det er kaldt. Har freseren elektrisk start får du drahjelp. Du kan få elstart som kobles til utekontakten eller som går på batteri.

Husk også å rense teppene i snøen. 

 

Motorstørrelse og tilbehør

Jo større jobben er, jo større motor trenger du. Husk også å tenke på tilbehør. Fryser du lett på hendene kan varme i håndtaket være godt. Har du dårlig lys i oppkjørselen kan det være en fordel å velge en variant med lys. 

Dersom du kjøper freser med hjul kan det lønne seg å kjøpe med kjettinger for isete underlag.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer