Huseiernes kurs blir digitale

Gå til hovedinnhold

Huseiernes kurs blir digitale

Snart kan du oppleve de gode kursene til Huseierne i din egen stue! Huseierne arbeider nå med å digitalisere kursene.

ARVEKURS: Fra opptakene av kursene om overføring av eiendom som arv. Huseiernes advokat Karianne Listerud Lund holder kurset. Kurset filmes foran en såkalt "greenscreen", og grafikk legges på senere. Se eksempler lenger ned i saken.

Av: Carsten Henrik Pihl

Huseierne spiller i disse dager inn digitale kurs. Kurs er en viktig medlemsfordel som er gratis for alle medlemmer. Men på grunn av koronapandemien har det ikke vært arrangert kurs siden mars.

Løsningen er digitale kurs som du kan ta fra din egen PC eller mobiltelefon.

– Vi har lenge ønsket å kunne levere gode kurs til alle våre medlemmer. Kurs den enkelte kan ta når det passer best uavhengig av tid og sted.

– Korona-pandemien har forsterket dette, og vi ønsker nå å satse på digital læring slik at våre medlemmer er best mulig rustet til å ta vare på sin bolig og hjem, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

 

kurs-overforing av arv-gave.jpg

ARV OG GAVE: Et populært kurs er kurset om overføring av eiendom som arv. Her er skjermdump fra det digitale kurset om overføring av eiendoms som arv med Huseiernes advokat Karianne Listerud Lund.

 

 

Arv, skatt og styrearbeid

Kursene er under produksjon nå, og vil bli lansert i løpet av høsten. De første kursene som er under produksjon er medlemsfavoritter som kurs om:

  • Overføring av eiendom ved arv
  • Skatt på bolig
  • Styrearbeid i sameier og borettslag

Deretter følger kurs i utleie. Planen er å digitalisere alle Huseiernes kurs, og kanskje også lage noen nye.

 

imagewqk6a.png

SKATT PÅ BOLIG: Skjermdump fra kurset om skatt på bolig. Huseiernes advokat Øistein Olsen Krokmoen holder kurset, og forteller her om skattefritak for utleie av garasjehybler. 

 


Valgte norske Videocation.no som plattform

Huseierne har valgt Videocation.no som den tekniske leverandøren av kursene. Dette er en kursplattform eid av Schibsted og Finn.no som er enkel å bruke. Samtidig sørger Videocation.no for at alle kursene holder en god standard.

Alle kursene vil være delt opp i leksjoner. Det gjør at du kan ta kurset i sammenheng, eller raskt finne frem til det spesielle spørsmålet du har.

– Dette er et godt tilbud til våre medlemmer. Gjennom samarbeidet med Videocation.no får vi mulighet til å utvikle og distribuere egne videokurs. Videocation.no har et eget studio i Oslo med gode faciliteter. De sørger for kurs som gir deltakerne et meget godt læringsutbytte, sier Morten Andreas Meyer.

Han forteller også at Huseierne i et vanlig år holder over 150 kurs over hele landet med meget fornøyde deltakere.

– Samtidig ser vi at mange ikke har tid eller mulighet til å komme på våre fysiske kurs. Digitale kurs vil være et godt valg for disse medlemmene. Nå får du tilgang til kursene når du trenger dem, forteller Morten Andreas Meyer.

Han forteller at de digitale kursene vil være et tillegg til vanlige fysiske kurs. Disse kursene er på hold på grunn av koronapandemien, foreløpig ut 2020. Når smittesituasjonen tillater det, vil de fysiske kursene starte opp igjen. 

 

FØLG MED: De digitale kursene lanseres i løpet av høsten. De vil være gratis tilgjengelig for alle Huseiernes medlemmer. Følg med i nyhetsbrevene og på nettsidene for mer informasjon.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer