Billigste boliglån i september: Lånerentene er nå rett under fire prosent

Gå til hovedinnhold

Billigste boliglån i september: Lånerentene er nå rett under fire prosent

RENTEBAROMETER: Huseiernes rentebarometer for september viser at de dyreste bankene har en rente på rett under fire prosent. Men det er mye å spare på å velge en rimeligere bank. Se oversikten over de beste bankene her - en uke før neste renteheving.

ØKER: Boliglånsentene er nå oppunder fire prosent for de dyreste bankene. Men det er penger å spare på å bytte bank og få lavere lånerente.

Av: Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne

Vårt rentebarometer for september 2022 viser dessverre det vi advarte om i vinter: Med hyppige rentehevinger, blir det vanskelig å følge med på rentemarkedet.

De dyreste storbankene har nå renter på rett under 4 prosentpoeng for vårt vanlige eksempellån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi.

Det billigste boliglånene er nesten 1 prosentpoeng unna de dårligste bankene. Og da ser vi bort fra banker som ennå ikke har hevet sin rente etter siste rentemøte - eller som har et ekstra godt tilbud i en liten tid.

Les også: 9 sparetips i høst!

Spar penger, bytt bank!

0,88 prosentpoeng skiller altså mellom billigste og dyreste bank i vårt rentebarometer.

Det innebærer en forskjell på 1144 kroner i måneden for vårt eksempellån på 2 millioner kroner. Etter at vi har regnet med effekten av rentefradraget i skattemeldingen!

SE BANKENE: Alle de beste bankene finner du i oversikten nederst på siden!

Dette betyr at du må være en aktiv bankkunde i høst. Hvis banken din setter opp renten mye - eller du allerede har en høy rente, bør du prute på renten eller bytte bank.

 

Billigste boliglån -detaljer.png

SE DETALJENE: I vår oversikt under kan du se detaljene for hver bank ved å holde muspekeren over de ulike bankene (eller trykke på de på mobil). Du ser hvilke renter de har nå, og hvor mye renten er hevet. Vi viser deg både heving siden rentehevingen i august og siden rentehevingene startet for et år siden.

 

Vår oversikt er fra 15. september - etter at de fleste banker har satt opp renten sin. Det betyr at du kan sammenligne med det rentevarselet du har fått fra banken din. For de fleste ligger det i meldingsboksen i nettbanken.

Husk også å sjekke rentene hos fagorganisasjoner og andre organisasjoner du er medlem av. De aller beste medlemsskapsrentene ligger nå rundt 3,20 prosent. Huseiernes medlemstilbud hos Storebrand ligger på 3,42 prosent.

Alle disse rentene som er oppgitt her er effektive renter etter gebyrer.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i september 2022.   

 

Nye rentehevinger kommer

Allerede neste torsdag - 22. september - er det nytt rentemøte hos Norges Bank. Det er ventet at renten da nok en gang settes opp med 0,5 prosentpoeng.

Det er som vanlig seks ukers varslingsfrist, og dermed vil renteøkningen på boliglånet ditt komme i starten av november.

Huseierne vil følge opp rentenhevingen neste torsdag, og du vil blant annet finne mer om denne i nyhetsbrevet vi sender til våre medlemmer.

 

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Les også:  Hvor mye kan jeg låne?

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 


Medlemsfordel

Par sitter foran en laptop

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer