Nordmenn drømte seg bort i boligannonser

Gå til hovedinnhold

Nordmenn drømte seg bort i boligannonser

Selv om sommeren har vært av den magiske sorten velger vi å bruke tid på nett. Ting til boligene våre og drømmeeiendommer er mest populært.

Finn.no har gått gjennom sine statistikker på hva som er de mest brukte søkeordene på deres nettsider. Nordmenn liker å drømme seg bort, og på grunn av det utrolig gode sommerværet er det kanskje ikke rart at det mest populære søkeordet i sommer var «hagemøbler». 

- Man bruker jo ofte ferien på å drømme seg litt bort, og kanskje man søker etter ting man ønsker seg eller trenger akkurat nå, sier Adéle Cappelen Blystad, kommunikasjonsrådgiver i FINN.

Samtidig landet "sofa" på en tredjeplass, "småbruk" på femteplass og "kjøleskap" og "TV" på åttende- og niendeplass over de mest populære søkeordene. Dermed bekrefter nordmenn at vi liker å pynte boligene våre og gjøre det behagelig for oss selv.

Slik ser hele listen over de mest populære søkeorden på Finn.no ut:

1. Hagemøbler

2. Sykkel

3. Sofa

4. Rolex

5. Småbruk

6. Louis Vuitton

7. Kajakk

8. Kjøleskap

9. TV

10. Gis bort

Eiendom er populært

Trafikken for juni og juli viser at FINN har hatt en vekst i antall besøk på cirka 3,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, til tross for strålende sol og skyfri himmel. Blant de mest sette annonsene på FINN i de to aktuelle månedene denne sommeren, finner vi flere spektakulære villaer, leiligheter og fritidsboliger. 

De ti mest søkte ordene i forbindelse med eiendom i sommer var:

1. Småbruk

2. Oslo

3. Gårdsbruk

4. Hommersåk

5. Fornebu

6. Konnerud

7. Nesøya

8. Trondheim

9. Sandefjord

10. Leilighet

Særlig søk på eiendomsannonser har vært populært i sommermånedene. 

- I sommer har særlig boligannonsene vært populære, og flere av toppannonsene viser seg ikke overraskende å være unike eiendommmer, som de færreste av oss kanskje har muligheten til å kjøpe. Likevel er de spennende å titte på, og mange benytter nok anledningen til å drømme seg litt bort, forklarer Cappelen Blystad. 

Helt på topp av de mest besøkte finnannonsene finner vi en villa på Ormøya i Oslo. Eiendommen med et bruksareal på 330 kvadratmeter har hatt over 200 000 visninger i løpet av juni og juli. Det er nesten 90 000 flere visninger enn neste annonse på listen. 

Den nest mest sette annonsen, med i underkant av 112 000 visninger, er en strandeiendom på Nesøya. Eneboligen har en prisantydning på 50 millioner kroner og er et typisk objekt nordmenn kan drømme seg bort i.

- Det er ikke overraskende at spektakulære eller unike boliger topper listen over de mest populære FINN-annonsene. Det gjør de ofte, sier Cappelen Blystad.

Dette er de ti mest sette annonsene på Finn.no i sommermånedene juni og juli:

1. Villa Breidablikk, Ormøya - 200 370 sidevisninger

2. Sundveien, Nesøya - 111 345 sidevisninger

3. Båhusveien, Sinsen/Rosenhoff, Oslo - 104 013 sidevisninger

4. Uranienborg Terrasse, Oslo - 84 419 sidevisninger

5. Dyna brygge, Tjuvholmen, Oslo - 78 449 sidevisninger

6. Villa Alvim, Vinderen, Oslo - 77 862 sidevisninger

7. Huitfeldts gate, Oslo - 72 150 sidevisninger

8. Lillesand, Høvåg, Kampedalen - 70 976 sidevisninger

9. Townhouse, Tidemands gate, Oslo - 69 134 sidevisninger

10. Stubben, Jeløy, Moss - 68 945 sidevisninger

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer