Oslo tilbakebetaler eiendomsskatt også for 2017

Gå til hovedinnhold

Oslo tilbakebetaler eiendomsskatt også for 2017

Oslo kommune betaler tilbake 150 millioner kroner for eiendomsskatt som er for mye innkrevet i 2017. Dette på toppen av tilbakebetalingen av skatten fra 2016.

Av: Carsten Henrik Pihl

Oslo kommune ble i juni dømt i Høyesterett. Domstolen slo fast at eiendomsskatten for 2016 var ulovlig innkrevet fordi kommunen ikke hadde overholdt fristene.

Dermed har Huseierne og flere med oss konkludert med at økningen i eiendomsskatt i 2017 fra to til tre promille også var i strid med reglene.

I dag melder Oslo kommune at de har kommet til samme konklusjon. De melder at de nå velger å tilbakebetale eiendomsskatt for 2017 som tilsvarer forskjellen mellom en eiendomsskatt på to promille og en eiendomsskatt på tre promille.

- En god beslutning, men vi er overrasket over at det tok dem såpass lang tid å komme til denne åpenbare beslutningen, sier Morten A. Meyer, generalsekretær i Huseierne i en kommentar. 

Tilbakebetaler 150 millioner kroner for 2017

- Byrådet vil foreslå for bystyret at kommunen retter skattevedtakene fra 2017 slik at skatten for 2017 for boliger og fritidsboliger baserer seg på en skattesats på to promille. En slik retting vil medføre en tilbakebetaling av drøyt 148 mill. kroner pluss renter, totalt om lag 150 mill. kroner, sier finansbyråd Robert Steen i en pressemelding.

Dette kommer på toppen av rundt 250 millioner kroner som skal tilbakebetales for eiendomsskatten som ble krevet inn i 2016.

Les mer: Eiendomsskatten i Oslo var ugyldig utskrevet

Alle innbyggere får utbetalt

Kommunen har etter dommen konkludert med at de vil utbetale for mye krevet eiendomsskatt til alle innbyggere som er rammet. Om man var med på gruppesøksmålet eller ikke vil ikke spille noen rolle.

Når pengene kommer er for tidlig å si noe om ennå. Bystyret skal behandle saken på første møte etter sommerferien som er 4. september. Utbetaling vil ikke skje før etter dette.

 

Søksmålet ble opprinnelig anlagt av Huseiernes Landsforbund. 3.400 personer var med på dette gruppesøksmålet. For lagmannsretten og Høyesterett har søksmålet blitt holdt på privat basis. 

NB: Vi minner om at Huseierne ikke er grupperepresentant for denne saken. Ved spørsmål må man kontakte grupperepresentant John Sverre Svendsen eller advokatfirmaet Wiersholm.

 

Les også: Her er eiendomsskatten høyest i 2019

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer