Kurssesongen er i gang

Gå til hovedinnhold

Kurssesongen er i gang

Ønsker du å lære mer om boligrelaterte tema som skatt, utleie, festeforhold eller arv? Meld deg på et av våre kurs i dag og få svar på det du lurer på.

Tekst: Karoline Koldre. Foto: Knut Weltz. 

Allerede siden oppstarten i januar er det flere kurs som begynner å bli fulltegnet, og de er svært populære blant alle aldersgrupper.

- Vi hadde nesten 11.000 medlemmer inne til kurs i fjor, og merker økt pågang i år. Vi har holdt på med organiserte kurs siden 2008 og tilbudet har blitt en viktig medlemsfordel for våre medlemmer, sier Geir Engebraaten, prosjektleder og kursansvarlig i Huseierne.

Han sier at de fire mest populære kursene er boligutleie, arv og skifte, styreansvar i sameier og borettslag og skatt på bolig, selv om alle kursene trekker mange deltakere jevnt over.

- Før trodde vi det var vanskelig å få 200 til delta på et kurs i mai når været er fint ute, men det viser seg at kursene våre er fulltegnet uansett tema, årstid og hvor vi holder kursene.

Mange temaer

I år er det ti relevante tema fordelt på nesten 150 kurs. Kurssesongen vil på vårparten vare frem til 12. juni, med avslutning i Tromsø. Høstens kurs begynner i midten av august og avsluttes 4. desember.

Dette er både tidligere og lengre ut på året enn før.

- Alle tema er tilknyttet bolig, eiendom og det å bo. Alt fra skatt, utleie, nabokonflikter, arv, samboeravtaler, til det å bo i et sameie eller borettslag, tomtefeste, bygge uten å søke, håndverkertjenester og så videre, sier Engebraaten.

 

Kursene holdes på kvelden og varer cirka to og en halv time, inkludert en pause hvor deltakerne kan strekke på bena, mingle eller stille spørsmål.

- Foredragsholderne er Huseiernes egne advokater og ansatte, og det er anledning til å stille spørsmål før, under og etter foredraget så langt det lar seg besvare direkte, sier han.

Holdes over hele landet

Det holdes kurs i alle distrikter i hele landet, og man vil finne en oppdatert kurskalender på huseierne.no for hele året. Men det enkelte kurs kunngjøres fortløpende gjennom nyhetsbrev, Facebook og på SMS til alle medlemmer.

Følg oss på Facebook!

Kursene er gratis for medlemmer, men åpne for alle. Ikke-medlemmer betaler kr. 550,-, men man kan melde seg inn ved påmelding og dermed delta gratis på kurs.

Her kan du melde deg på vårt nyhetsbrev.

- Kursene har en «folkelig» vri og krever ingen forkunnskaper, de er av informativ karakter og er en innføring i de enkelte temaene – altså bredde og ikke dybde, sier Engebraaten.

Han presiserer at grunnet kapasitet til det enkelte kurssted, samt utsendelse av kompendier, kreves påmelding til det enkelte kurs.

Fullstendig kurskalender finner du her!

Lurer du fortsatt på noe? Utover kurset har alle medlemmer i Huseierne gratis juridisk, teknisk og økonomisk rådgivning og kan sende inn spørsmål eller ringe for å stille spørsmål som ikke ble besvart på kurset.

Bli medlem hos oss og benytt deg av en rekke medlemsfordeler som gjør at du raskt tjener mye mer enn det medlemskontingenten koster.

Se alle våre medlemsfordeler her.

k.koldre@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer