Beste rente på boliglån i mars: Hvor mange renteøkninger blir det i år?

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i mars: Hvor mange renteøkninger blir det i år?

RENTEBAROMETER: Neste uke blir renten etter alle solemerker satt opp igjen. Analytikerne kappes nå om å spå om hvor mange ganger renten skal øke i år. Her ser du de beste rentene på boliglån i mars 2022.

ØKTE UTGIFTER: Renteøkningen i mars og så i juni vil føre til økte renteutgifter for deg. Ved å velge riktig bank kan du senke utgiftene dine. (Foto: Norges Bank).

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Torsdag 24. mars har Norges Bank rentemøte. Og de har lenge varslet at renten da settes opp. Etter alle solemerker med 0,25 prosentpoeng.

Det vil si at allerede fredag 25. mars øker de første bankene renten sin.

Etter varslingstiden på seks uker vil da renten på boliglånet ditt øke. Det vil si at fra starten av mai vil boliglånet ditt bli dyrere.

Les også: Så mye egenkapital må du ha i 2022 når du skal kjøpe bolig

Låneutgiftene øker med over 10.000 kroner

Dette vil være den tredje renteøkningen etter at rentehevingene startet i september i fjor.

Ser du i rentebarometeret vi i Huseierne lager, så ser du at de aller fleste bankene følger rentehevingene til Norges Bank. Det vil si at boliglånet etter ny renteheving har blitt 0,75 prosentpoeng dyrere siden rentehevingene startet i fjor høst.

For et lån på tre millioner vil det betyr en månedlig økning på 1400 kroner eller en årlig økning på 11.700 kroner.

Utfordringen er at det ikke stopper der. Renten skal mer opp!

Det handler om hjemmet ditt!

Medlemmer i Huseierne får:

→ Gratis juridisk og byggteknisk rådgivning
→ Gratis kurs i boligrelaterte temaer
→ Rabatter på byggevarer og andre boligrelaterte produkter

Bli en trygg boligeier for 619 kroner i året! 

Spår åtte rentehevinger til

Ulike analytikere har vært ute de siste ukene med dystre spådommer om flere renteøkninger. Nordea Markets var sist ute og spådde at renten vil stige med ytterligere 2 prosentpoeng innen utgangen av neste år.

Les også: Slik deler samboer rentefradraget i skattemeldingen

Norges Bank har signalisert at de ønsker gradvis økning, altså med 0,25 prosentpoeng ved hver renteøkning. Slår spådommen til, kan du altså vente deg åtte renteøkninger de neste årene.

Norges Bank har varslet at neste renteøkning etter mars vil være i juni.

Du må altså planlegge for et rentenivå som kommer til å ligge i området mellom 3,5 og 4 prosent i løpet av de neste årene.

 

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i mars 2022.   

Prut på renten nå!

Da gjelder det å starte lavest mulig! Det betyr at du må prute på renten nå. Start med å ringe egen bank, og hvis de ikke vil sette ned renten må du bytte.

Bruk Huseiernes rentebarometer til å se hvilke renter som gis i markedet nå. Husk at du i noen tilfeller kan få enda bedre vilkår, særlig hos de største bankene. Men da må du prute individuelt.

Fakta:

Slik vil renteøkningen skje i mars 2022

Norges Bank satte opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 24. mars 2022.  Det vil få virkning på boliglånsrenten på denne måten:

  • Allerede samme dag, eller dagen etter - fredag 25. mars vil første bank varsle at de setter opp renten med like mye som Norges Bank har satt opp renten.
  • Vanligvis er det en av de store som er først - DNB eller Danske Bank er ofte tidlig ute.
  • Deretter pleier de andre bankene å følge etter som perler på en snor.
  • Småbankene venter ofte et par uker med å sette opp rentene, og dermed er bildet for deg som forbruker litt uoversiktlig.
  • For deg som har boliglån settes ikke renten opp før seks uker etter varselet er gitt. Det vil si at renten øker fra starten av mai. 

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 


Medlemsfordel

Storebrand_banner.jpg

Boliglån fra Storebrand Bank

Som medlem av Huseierne kan vi nå tilby boliglån i samarbeid med Storebrand, til meget konkurranse dyktige betinger.

Få boliglån fra 4,59 prosent nominell rente, 4,77 prosent effektiv. Gratis etablering!

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler