Beste rente på boliglån i november 2020: Bytt bank før nyttår!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i november 2020: Bytt bank før nyttår!

RENTEBAROMETER: Boliglånsrentene er historisk lave. Har du utnyttet rentesekningen og byttet bank? Nå er muligheten!

BYTT BANK: Har du hatt samme bank over lenger tid, vil du sannsynligvis sitte med for dårlig rente. Bytt bank i dag!, råder vår forbrukersjef!

Av: Carsten Henrik Pihl, forbrukersjef i Huseierne

Rentebarometeret for november viser fortsatt at det beste lånet for vårt eksempellån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi er på 1,20 prosent rente. Dette er rekordlavt. 

Og selv om tilbudet fra Nybygger.no er litt spesielt (noe vi omtalte i rentebarometeret for oktober), viser det at bankene fortsatt har litt å gå på. 

Ny på listen denne gangen er det enda mer spesielle "Him til Etne"-lånet fra Etne Sparebank. Flytter du tilbake til Etne kommune (som ligger helt sør i Vestland, på grensen mot Rogaland), kan du få lån til 1,22 prosent. 

Ser vi nedover på listen vår, er det trangt om plassen fra 1,70 prosent, og alle de 15 bankene på listen har tilbud på under 2 prosent i renten.

Spar penger ved å bytte bank!

Det betyr at du bør sjekke din rente og dag og se om det er mulig å bytte bank.

Det er penger å spare! Du sparer for eksempel 7200 kroner i året - eller 600 kroner i måneden hvis du får et halvt prosentpoeng lavere rente ved å prute eller bytte bank.

Og har du ikke byttet bank på en stund, antar vi at du har for dårlig rente. Bankene er nemlig notorisk dårlige til å sette ned renten for de som har vært kunder en stund!

Beste medlemskapslån er for tiden Juristforbundet i Handelsbanken og Akademikerne i Danske Bank. Der er renten på vårt sammenlignbare lån på 2 millioner kroner innenfor 75 % verdi på 1,41 prosent. 

Vanlige kunder i Danske Bank bør derimot se seg om etter en annen bank. Danske Bank er dårligst av storbankene for vanlige kunder. Danske Banks tilbud er der på 2,25 prosent.

 

Fakta:

Medlemsfordel: Lån i Storebrand

Husk Huseiernes medlemsfordel: Huseiernes medlemslån i Storebrand bank har en effektiv rente på standardlånet på to millioner innenfor 75 prosent av boligens verdi på 1,82 prosent effektiv rente!

Beste rente for lån over 4 millioner kroner til 70 prosent av boligens verdi: 1,62 prosent effektiv (1,56 prosent nominell)

Les mer her!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om gunstig medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Ny renteoppgang, og det blir enda en i desember!

Les mer

Hus & Bolig er nå på vei

Les mer