Beste rente på boliglån i mai: Nå har noen banker faktisk satt NED renten!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i mai: Nå har noen banker faktisk satt NED renten!

Den siste måneden har noen banker faktisk satt ned boliglånsrenten. Det gjelder også noen av de store bankene. Her ser du hvilke!

SJEKK MED BANKEN: Når flere banker setter ned renten, betyr det at det er rom for at flere også kan få rentenedsettelse! Sjekk renten i din bank og ta en telefon til banken i dag for å få ned renten. (Foto: Michael Burrows/Pexels)

Av: Carsten Henrik Pihl

Styringsrenten fra Norges Bank er fortsatt uendret, men til tross for det, ser vi at flere banker har satt ned renten i løpet av april og mai. 

Det startet med DNB-eide Sbanken som satte ned renten med 0,15 prosentpoeng, slik vi skrev om i april.

Deretter har faktisk flere av de store bankene på Huseiernes rentebarometer satt ned renten:

  • Sparebank1 Østlandet (-0,20)
  • Sparebank1 Nord-Norge (-0,36)
  • Danske Bank (-0,05)

Nedgangen i prosentpoeng i parentes. Merk at dette er på veiledende priser.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes leder for politikk og samfunn, Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om bankmarkedet i mai 2024.   

 

Sjekk med din bank om du kan få lavere rente!

Dette betyr at mange banker ser at det er rom for rentenedgang. Derfor bør du høre med din bank om de har rom for å sette ned renten. 

Det er også viktig at hvis du er kunde i en av disse bankene, må du sjekke om du har fått rentenedsettelsen.

Ikke la deg avspise med at det er to måneders varslingsfrist, be om rentenedsettelsen med en gang! Det er ingen grunn til at nye kunder skal få bedre vilkår enn du som har vært kunde en stund.

Det er fortsatt banker som har satt opp renten - dette er stort sett banker som hadde ventet med å sette opp renten, slik som Haltdalen sparebank som lå øverst på rentebarometeret i april.

Bytt bank, eller prut på renten!

Ved å bytte bank eller prute ned renten 0,5 prosentpoeng, kan man spare to rentehopp - eller rundt 11.000 kroner i året etter skatt på et lån på 3 millioner kroner. I en stram husholdningsøkonomi er det gode penger å ta med seg!

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer

Lad elsparkesykkelen med vett

Les mer