Byttet forsikring – halverte årskostnaden

Gå til hovedinnhold

Byttet forsikring – halverte årskostnaden

Huseiermedlem Jan Henry Nilsen hadde vært trofast kunde hos sitt tidligere forsikringsselskap i over 30 år. – Mitt råd til alle; ikke vær så dum som meg; bytt forsikring, sier han!

Tekst: Kari Gjertrud Dølgaard         Foto: Joakim Chavez Seldal

Det begynte med at en katt kom seg inn i huset og raserte møbler, dyre tepper, og gjorde sitt fornødne på forskjellige steder i huset. Erstatningsbeløpet var latterlig lite, og Nilsen ble sint.

Tok en telefon

- Da ringte jeg Storebrand Forsikring og fikk tak i en veldig hyggelig kar som ville vite hva jeg hadde av forsikringer, sier han.

Nilsen hadde mange forskjellige forsikringer, blant annet både bil, hus- og innboforsikring til en samlet sum på 40.000 kroner årlig i sitt daværende selskap.

Neste dag får han en telefon fra Storebrand som tilbyr ham en samlet årskostnad for forsikringene på 20.000 kroner.

Altså nøyaktig halvparten av summen som hans daværende forsikringsselskap krevde for de samme forsikringene.

- Jeg måtte rett og slett sette meg ned, forteller Nilsen.

Storebrand Forsikring er med i poolen av Huseiernes medlemsfordeler. Kjenner du til alle fordelene?

Det ble en lang samtale

- Er dette mulig, har dere det samme tilbudet, eller er det noe som dårligere enn det jeg hadde, spør han kundebehandleren.

I løpet av samtalen fikk Nilsen et inntrykk at tilbudet var bedre enn det han allerede hadde.

Uoppfordret forteller kundebehandleren Nilsen at premiene på forsikringene man tegner øker hvert år, og at han derfor bør sjekke forsikringspremiene årlig. Det visste ikke Nilsen.

- Jeg hadde fått rådet om å bytte forsikring av mange tidligere, men det var denne «katteskaden» og måten jeg ble behandlet på av min gamle forsikring som gjorde utslaget og endte med at jeg endelig gikk til skrittet å bytte, sier han.

Les også: Forsikring: Ta bilder av eiendelene dine

Det hadde ikke falt ham inn at det var så mye å tjene på å bytte forsikring.

- Jeg fikk sjokk, for det er jo akkurat de samme forsikringene, og så sparer jeg 20.000 kroner på et blunk, sier han.

Nilsen har lyst til å fortelle en historie til.

- Min tidligere kone kjørte av veien med en bil som ble totalvrak, og summen jeg da fikk igjen, var ikke til å leve av, sier han.

Han kranglet med selskapet i fem måneder, og truet til slutt med å bytte forsikring. Da gikk det ikke lenge før han likevel fikk en grei erstatningssum.

- Hadde jeg fått tilbake en rimelig erstatning for den «katteskaden», så hadde jeg vel ikke byttet forsikring, tror han, og er egentlig fornøyd med at det gikk som det gikk.

Ikke vent på forfall!

Tidligere var det slik at du bare kunne bytte forsikring ved hovedforfall. Slik er det ikke lenger, det er enkelt å bytte, og faktisk behøver du ikke gjøre noen ting. Selskapet tar seg av alt.

Som Nilsen erfarte, hadde forsikringspremien i hans tidligere forsikringsselskap økt gradvis over årene uten at han var klar over det, og han endte altså opp med å spare en grei sum penger da han byttet.

Når du bytter forsikringsselskap, vil din tidligere forsikring sannsynligvis forsøke å få deg tilbake. Da tilbyr de gjerne en god pris. Spør dem da hvorfor du ikke fikk tilbudet mens du var kunde!

Husk at dersom forsikringsåret ikke er utløpt når du bytter forsikring, så skal du få igjen penger for den gjenstående perioden.

Har du de riktige forsikringene?

Sjekk at du har de riktige forsikringene. Bolig, innbo, bil og hytta bør være forsikret, men har du den dekningen du ønsker?

Og hva med resten av det du eier - er det forsikret riktig? Eller skal det i det hele tatt være forsikret?

Vet du hvilke forsikringer du bør ha? Les mer om hvilke forsikringer som er viktige her.

 


Medlemsfordel

Mor leser for datteren sin i en bok i en sofa

Ekstra gode betingelser på forsikring hos Storebrand

20 % rabatt på hus- og hytteforsikring, inkludert dobbel dekning på rettshjelp.
18 % på alle andre private skadeforsikringer.

Les mer

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Blir ingen solskatt for boligeiere

Les mer

Spar tusener på nytt tak!

Les mer