Beste rente på boliglån i mai: Vi nærmer oss boliglånsrente på 5,5 prosent!

Gå til hovedinnhold

Beste rente på boliglån i mai: Vi nærmer oss boliglånsrente på 5,5 prosent!

RENTEBAROMETER: Storbankene nærmer seg boliglånsrenter på 5,5 prosent etter siste renteoppgang. Men fortsatt finner du boliglånsrenter på under 4,5 prosent. Det er med andre ord penger å spare på å bytte bank!

SJEKK RENTEN - BYTT BANK: Det er penger å spare på å bytte bank. Se hvor mye i månedens rentebarometer! (Foto: William Fortunato/Pexels)

Norges Bank satte opp renten 4. mai, og storbankene fulgte nærmest programmessig etter. Rentebarometeret for mai viser dermed bildet vi ser sett tidligere:

Mens storbankene allerede har endret rentene sine, har de mindre bankene ventet med å heve sine boliglånsrenter.

Men trenden i rentebarometeret er tydelig: Det er de samme bankene du finner i toppen av rentebarometeret nå, som har vært der gjennom de siste årene.

Over 1 prosentpoeng skiller bankene!
Ser du på tallene i rentebarometeret ser du at det skiller over et prosentpoeng mellom de beste banken og de dårligste.

Et eksempel er Bulder Bank - som har hevet renten. Med en rente på 4,43 prosent ligger de over et prosentpoeng fra Sparebanken Vest på 5,49 prosent.

Les også: Hvor mye kan jeg låne?

Det hører med til historien: Bulder Bank er eid av Sparebanken Vest, så her etablerer banken seg i to ender av skalaen. Det samme ser vi med DNB og Sbanken, der Sbanken nå er fullt og helt tatt over av DNB.

carsten_f_2500x1333.jpg

RENTEKOMMENTAR: Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl følger boliglånsmarkedet tett. Her er hans kommentar om boliglånsmarkedet i mai 2023.   

 

Du kan spare penger på å bytte bank

I fjor var det bare 7 prosent av bankkundene som byttet bank, viser Forbrukerrådets bytteundersøkelse. 16 prosent til reforhandlet vilkårene sine i banken. Disse tallene er for dårlige i året med tidenes renteøkninger!

Spar 15.000 kroner i året!

Bytter du bank og får et prosentpoeng lavere rente, vil du kunne spare rundt 15.600 kroner i året - eller 1300 kroner i måneden.

Begge tallene er for et lån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av boligens verdi, og er regnet etter skatt.

For et lån på tre millioner kroner er tallet 23.400 kroner i året, og for et lån på 4 millioner kroner er tallet 31.200 kroner!

Det vil altså være en meget lønnsom telefon til banken å bytte til noe billigere!

Nå klarer kanskje ikke alle å få et prosentpoeng lavere rente, men mange vil for eksempel klare å få 0,5 prosentpoeng lavere rente. Og selv halvparten av summene over vil være gode penger for de fleste i tider der alt blir dyrere!

Neste renteheving blir 22. juni

Dessverre blir boliglånet bare dyrere. Allerede 22. juni har Norges Bank varslet neste renteheving. For å være klar til å ta i mot denne anbefaler vi at du bytter bank allerede i dag!

 

Slik pruter du på boliglånsrenten

Du kan i mange banker få en bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på.

Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der. Se listen under over hvilke banker som gir de beste tilbudene! Du kan sjekke din bank på Finansportalen - eller ta en titt på siste renteregning i nettbanken.

 

For ordens skyld: Huseierne har en avtale med Storebrand om medlemslån med rabatter. Storebrand setter sine renter uavhengig av Huseierne, og Huseierne kommenterer rentemarkedet uavhengig av Storebrand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medlemsfordel

Storebrand logo

Dette kan du få lån til gjennom miljøtiltakslån i samarbeid mellom Storebrand og Huseierne:

Etterisolering helt eller delvis
Skifte av vinduer og dører
Skifte av ovn
Energirådgiver
Varmepumpe
Elbillader
Solcelleanlegg
Smart strømstyring

Les mer

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer