9 ting du bør unngå når du flytter fra hus til leilighet

Gå til hovedinnhold

9 ting du bør unngå når du flytter fra hus til leilighet

Å flytte fra enebolig med hage til leilighet i blokk kan by på utfordringer. Den største forskjellen er at man blir boende mye tettere på naboene. For å sikre trivsel og hygge, er det enkelte ting man bør unngå.

Når du flytter i leilighet må du la være å irritere deg over små bagateller og naboenes gjøren og laden. 

1.     Første bud: Når du flytter i leilighet må du la være å irritere deg over små bagateller og naboenes gjøren og laden. Verden går ikke under selv om noen parkerer en barnevogn i gangarealet en dag eller setter skoene på gangen når det er ekstra klinete utenfor. Er det noe du blir særlig plaget av, er det lov å si fra på en hyggelig måte.

 

2.      Unngå å pynte fellesarealene med møbler, blomsterdekorasjoner, nisser eller annet som kan gjøre det vanskelig å evakuere leilighetene ved en eventuell brann. Sjekk ut hva slags regler sameiet eller borettslaget har for utsmykning av fellesarealene før du dekorerer veggene. Bli eventuelt enig med naboene om hva som kan henges opp.

 

3.      Klær, sengetøy, tepper og matter må ikke ristes fra vinduer og balkonger. Støv og skitt fra dine tekstiler kan da lett havne hos naboen eller på den som passerer under.

 

4.      Unngå å lufte gjennom entrédør og ut i oppgangen. Det er slett ikke sikkert at naboene setter pris på lukten fra dine kulinariske eksperimenter, matos eller annet som lukter sterkt.

 

5.      Festing til langt på natt kan lett irritere naboene. Skal du ha selskap, bør du unngå høy musikk etter at det skal være stille. Varsle eventuelt naboene på forhånd og få en aksept for litt høyere lydnivå enn ellers.

 

6.      Tenk over om røyking på balkongen kan plage andre. Røyking i fellesarealene blir neppe godt mottatt. Kast aldri sneiper fra deg på fellesområdene.

 

7.      Grilling med kull og åpen flamme er farlig på terrasser. Det er mye som kan ta fyr når det er trangt om plassen og lavt under taket. Bruk derfor elektrisk grill eller gassgrill.

 

8.      Lek, møtevirksomhet og unødvendig opphold i trappegangene og inngangspartiet kan føre til plagsom støy for naboene dine. Lyden forplanter seg lett fra etasje til etasje. Ta derfor hensyn. Unngå også å slamre med inngangsdørene.

 

9.      Ikke la ytterdøren stå åpen. Den skal som regel være stengt, så husk å lukke hvis du har båret inn møbler eller annet tungt. Slipp heller ikke ukjente inn i bygget.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler