Ny digital leiekontrakt

Gå til hovedinnhold

Ny digital leiekontrakt

Nå er det enklere og tryggere enn noen gang å fylle ut Huseiernes leiekontrakt.

Tekst: Linda Ørstavik Öberg.

I samarbeid med selskapet Lawbotics kan vi nå tilby en ny måte å fylle ut leiekontrakten for bolig på.

Leiekontrakten er den samme som tidligere, men selve utfyllingsprosessen er raskere og enklere enn noen gang.

- Medlemmene våre har etterspurt dette, så vi er glade for å nå kunne tilby automatiserte kontrakter med signering ved bruk av BankID. Vi håper at alle som leier ut vil bruke den nye måten å skrive kontrakt på, da den er enkel, tidsbesparende og trygg for alle parter, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

BankID

Alt du trenger å gjøre er å gå til våre nettsider, logge inn med medlemsnummer og passord og klikke deg inn på vår nye digitale leiekontrakt.

Du vil da få ulike spørsmål som du må svare på underveis.

Når alle spørsmålene er besvart, vil leiekontrakten være ferdig utfylt og klar for å signeres elektronisk med BankID eller lastes ned som PDF og printes ut for signering.

Når begge parter har signert er kontrakten ferdig.

- Det er mange fordeler ved at dette nå kan gjøres elektronisk. Der man tidligere har vært avhengig av å møte hverandre eller printe ut for signering og sending, kan nå hele prosessen være i boks samme ettermiddag som leieboeren takket ja på andre siden av landet, sier Meyer.

Du vil alltid kunne finne tilbake til ferdige dokumenter og kontrakter du arbeider med på "Min side". Her kan du redigere kontrakter som ikke er fullført, og laste ned fullførte kontrakter for signering.

Hvis du er en av dem som foretrekker å gjøre det på den gode gamle måten, vil det fremdeles være mulighet for å laste ned kontrakten som du fyller ut for hånd og signere manuelt.

Trygt, enkelt og effektivt

Merete Nygaard, gründer og daglig leder i Lawbotics, sier det har vært veldig morsomt og nyttig å jobbe med Huseierne på dette prosjektet.

- Vår grunntanke er jo at vi vil gjøre juss enklere og mer tilgjengelig. Dette samarbeidet er et godt eksempel på hvordan kombinasjonen av verktøyet Lexolve i bunn og Huseiernes innholdsproduksjon og tilpasninger underveis har gjort at prosessen med å fylle ut leiekontrakten blir enklere, mer forutsigbar og tryggere for medlemmene, sier hun.

Huseierne startet samarbeidet med Lawbotics i oktober i fjor. Det er altså Lawbotics som har den tekniske løsningen, mens advokatene våre utvikler og følger opp innholdet i leiekontrakten.

- Huseiernes advokater har bidratt sterkt til utviklingen av vårt produkt, og tilbakemeldingene fra Huseierne gjør at vi hele tiden har kunnet forbedre og optimalisere løsningen. Det som er fint med Lexolve er at Huseierne selv kan gå inn å gjøre endringer og tilpasninger underveis både i selve leieavtalen og oppsettet på bakgrunn av tilbakemeldingene fra medlemmene, sier hun.

Huseierne trenger altså ikke å gå via en utvikleravdeling som man må med lignende produkter, dette er en selvbetjeningsløsning.

Greit å vite før du begynner

For at utfyllingen skal gå så smidig som mulig, så burde du ha noe informasjon tilgjengelig før du starter.

Leiers fødselsdato, e-post og telefonnummer, samt leieobjektets gårdsnummer, bruksnummer og eventuelt seksjons- andels- eller festenummer trenger du.

Kontonummer til kontoen der leien skal innbetales, og kontonummer til depositumskonto er greit å ha klart. Ved husleiegaranti trenger du garantinummeret i garantierklæringen.

- Vi håper at denne løsningen gir økt trygghet for medlemmene, samtidig som de ser verdien i at utfyllingen nå tar mindre tid og at det er mye enklere å fylle ut alle felter korrekt. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Lawbotics, som har ført til at en av de mest populære tjenestene hos oss er blitt enda bedre, avslutter Meyer.

linda@huseierne.no

Mer fra Huseierne

Se alle artikler