Dette kan du droppe å gi til loppemarkedet

Gå til hovedinnhold

Dette kan du droppe å gi til loppemarkedet

Loppissesongen er i full gang over hele landet, noe som gir god mulighet til å både gjøre herlige funn til hjemmet, og kvitte seg med noe som har samlet støv lenge.

VÅRTEGN: Vår er loppemarkedtid. Skal du gjøre noen gode kjøp, kan det lønne seg å være tidlig ute. Foto: ScanStockPhoto
VÅRTEGN: Vår er loppemarkedtid. Skal du gjøre noen gode kjøp, kan det lønne seg å være tidlig ute. Foto: ScanStockPhoto

Loppemarkeder er populært, og i byene må du regne med å både måtte stå i kø og kanskje bli dyttet litt til side i jakten på de gode loppisfunnene. Mange er svært bevisste på hva de er ute etter, og tiden hvor du kunne gi fra deg alt du ikke ville ha selv til det lokale loppemarkedet er helt klart forbi.

Evald Fjærgård er loppegeneral for Grünerløkka skoles musikkorps for fjerde året på rad. Han er klar på hva de ikke ønsker å ta imot:

- Vi må nesten si nei til en del. Senger, sofaer og en del Ikea-møbler selger veldig dårlig, så det vil vi helst ikke ha. Andre ting du godt kan droppe å ta med til loppemarkedet er gjenstander som ikke er hele og mer intime ting som hodeputer, dyner og sengetøy, sier han.

I tillegg ber loppegeneralen deg tenke deg om to ganger før du tar med deg gjenstander som ikke engang er pakket ut av esken det kom i da du kjøpte det.

- Det er som regel en grunn til at det ikke er pakket opp.

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseiernes Landsforbund. Klikk her for å bli medlem du også.

Ulike loppisshoppere

Loppemarkeder i Oslo kan ofte være travle og stappfulle av folk på jakt etter de gode kuppene. Grunerløkka er intet unntak.  

- Det er mye forskjellig folk – de kan nesten deles inn i kategorier. Det er for eksempel en del faste folk som drar rundt og bare kjøper bøker, forteller Fjærgård.

Han forteller at mange også leter gjennom klærne på jakt etter skatter, mens samlerne ofte er ute etter kjøkkenting.

- Vi har egne folk som priser servise og kjøkkenting som kan sine saker. Men selv om vi tjener greit på en del av disse tingene, får samlerne det likevel rimelig, sier Fjærgård, og fortsetter:

- Møblene er det som regel nyetablerte og arbeidsinnvandrere som er opptatt av. Og så har vi jo de som elsker å bare kikke litt, finne seg litt småting og gjerne prute litt.

Gå for kvalitet

Marianne de Bourg er stylist og interiørblogger, og er veldig glad i loppemarkeder. Hun mener det kan være lurt å kikke litt i interiørblader og tenke over hva du ønsker deg før du begir deg inn i loppisjungelen.

- Du kan selvfølgelig gå på loppemarked for å kose deg og kikke litt, men du kan nok få mer ut av det hvis du tenker litt på hva du trenger eller ønsker deg først, sier hun.

- Nå bugner det for eksempel over av 70-tallsinspirerte ting i interiørbladene. De som hadde disse tingene på 70-tallet er ofte veldig lei av det, så her kan du finne mye spennende på loppemarkedene.

Interiørbloggeren trekker frem lamper, bilder, lysestaker, speil og småmøbler som eksempler på ting du kan finne til gode priser.

- Videre er møbler i heltre av god kvalitet noe du kan se etter. Slike møbler kan ofte bli utrolig flotte etter litt pussing og maling. Rotting og messing er også tilbake i tiden og er ting som ofte holder seg godt, sier de Bourg.

I sin loppisguide tipser hun også om å være tidlig ute for å få tak i godbitene, og å dra utenfor de store byene hvor det er færre som «konkurrerer» om de flotteste loppene.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer