Østfold og Follo

Gå til hovedinnhold

Østfold og Follo

Huseiernes Landsforbund, avdeling Østfold og Follo.

Det mange HL-medlemmer med hytte her, men bostedsadresse andre steder, som har behov for råd og veiledning. Vi svarer selvfølgelig på henvendelser fra disse også, selv om de formelt er medlemmer i en annen lokalavdeling.

Elin Marie Kolstad

Distriktsleder Østfold og Follo

95 82 71 99

Besøksadresse

Hundskinnveien. 94, Sarpsborg
Vis i kart

Lokale medlemsfordeler

Eiendomsmegler

HL-medlemmer får gratis energimerking, radonmåling og utleieannonse på FINN, ved salg og utleieoppdrag gjennom Guttulsrød Eiendomsmegling AS.

Våre kurs

Samarbeidsadvokater

Huseierdagen 2014

Huseierdagen ble gjennomført med suksess i Østfold Sør. Dagen startet med gratis advokathjelp kl. 14:00, og vi måtte tilkalle alle krefter for å ta unna køene. Flere satt og ventet på tur allerede fra kl. 13:00!


Stor takk til advokatene Per Sannrud, Dag Olav Rise, Geir Kristoffersen, Lars Winsvold og Trond Selsaas som stilte opp og tok unna køene som raskt dannet seg. Mellom 50 og 60 medlemmer fikk hjelp, og det var bare smilefjes å se i ansiktene på de som hadde fått hjelp til sine saker og svar på spørsmål! Vi mistet nesten oversikten på grunn av den store pågangen, men Elin styrte køen fra medlemmer og fordelte de på de 5 advokatene som jobbet i ett sett – uten pause frem til kl. 17:30!


Dagen ble avsluttet med en foredragsserie av Sarpsborg Brannvesen, Verisure og If Skadeforsikring som omhandlet temaet "Et sikkert hjem".
Ca 65 medlemmer var tilstede (vi hadde nok ønsket noen fler her, men etter en lang dag dro mange hjem). Både Verisure og If Skadeforsikring hadde stands i foajeen utenfor konferansesalen, slik at folk kunne kontakte de og søke råd. Jeg tror begge firmaene fikk nye kunder!


Verisure og If fikk presentert seg på en flott måte, og løftet også frem HL-samarbeidet på en veldig positiv måte! Det var kjempebra reklame både for de og for oss. Mange fikk noe å tenke på når Tommy fra brannvesenet viste bilder av brente mobilladere og kaffetraktere.

 


Juridisk bistand i Østfold sør

Våre medlemmer i ditt distrikt får juridisk bistand av advokat Per Sannrud i advokatfirmaet Ytterbøl & Co, etter avtale med HL-Østfold sør. Henvendelsen din er videresendt til advokat Per Sannrud. Du får en time gratis bistand og 20 prosent rabatt på vanlig honorar utover dette. Du blir kontaktet så raskt som mulig, og innen 10 arbeidsdager fra dagens dato.
 
Kontaktinformasjon:
Telefon:  69 36 60 00
Mobil:    90 73 13 21
E-post:  
 
Hjemmeside: www.ytterbol.com

Jusstelefonen 22 47 75 07 er gratis for medlemmer hver dag i hovedkontorets åpningstid,  og kan selvsagt benyttes også av medlemmer i Østfold sør.

Kurs i "Farer og feller ved utleie av bolig"

Takk igjen til Geir for en fantastisk flott forestilling i går i Sarpsborg.

Med 98 medlemmer/deltakere i salen var egentlig max-antallet vi hadde satt på 70 deltakere sprengt for lengst, men allikevel ble det en veldig fin opplevelse og en nyttig gjennomgang – også for oss som har hørt Geir før om samme tema.

Tilbakemeldingene er udelt positive!

Kurs i Sosiale medier

Det ble arrangert kurs i sosiale medier i Fredrikstad 23. april. Foreleser var Christian Mjelde fra Huseiernes Landsforbund.

Tilbakemeldingene fra en fullsatt sal har kun vært positive, og det som kanskje gir litt ekstra boost er når medlemmer ikke bare skryter av at HL arrangerer så mange bra kurs, men at HL også tar tak i slike «folkelige» problemstillinger, forteller distriktsleder Ole Øyvind Moen.

-

Internkontroll for sameier og borettslag

Eiendomsskatt Hvaler

HL- avdeling Østfold Sør har mottatt en rekke spørsmål fra utleiere på Hvaler som lurer på om det er grunnlag for å heve husleiene nå når det er vedtatt å innføre eiendomskatt i kommunen.

Svaret på det er nei. Den avtalte husleien i et leieforhold skal begrensen oppad til det som er markedsleie på avtaletidspunktet. Denne leien skal ligge fast i tre år av gangen, men kan justeres i takt med endringen i konsumprisindeksen en gang i året. Utleiers utgifter til for eksempel økte eiendomsskatter eller økte lånerenter gir ikke grunnlag for økning i husleien.

Les mer om regulering av husleie her