If åpner egen frosttelefon

Gå til hovedinnhold

If åpner egen frosttelefon

På grunn av sprengkulden over store deler av landet, åpner forsikringsselskapet If en egen frosttelefon. Der kan alle få gode råd for å unngå frostskader.

Det er uvanlig kaldt i Norge, og de første frostskadene med sprengte vannrør er allerede meldt inn. Forsikringsselskapet If frykter spesielt en bølge av vannskader.

- Nå åpner vi denne direktelinjen for at det skal bli enklest mulig å komme i kontakt med våre eksperter. Du kan selvsagt kontakte oss i andre kanaler som Facebook også, for vi er i høy beredskap overalt. Det viktigste er at vi kan bidra med vår fagekspertise, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If.

Rådgivningen er selvsagt gratis, også når det gjelder frostsaker som kanskje ikke er omfattet av forsikringen.

Første gang

Det er første gang If tar i bruk et tiltak som dette. Målet er at flest mulig skal unngå skader som følge av frost.

- Her er det bare å ta kontakt og ikke vente for lenge. Enkle tiltak kan forhindre store og dramatiske skader. Vi erstatter jo de fleste skadene, men erfaringen vår er at alle helst skulle unngått bryderiet som følger med skadene, sier Berge.

Lignende kuldeperioder viser at det kan bli enorme skader. Vinteren 2010 var den verste vannskadeperioden norske forsikringsselskaper noen gang har hatt på grunn av frost, med omkring 15 000 frostskader. Enn så lenge er ikke skadetallene så høye, men denne uken har det eksplodert på telefonene til If. Både vannrør og biler som trenger starthjelp er gjengangere blant henvendelsene.

Gode råd

- Antall skader under frostperioder kan reduseres betydelig hvis huseiere stenger hovedstoppekranen når de reiser bort og sørger for å ha tilstrekkelig varme i alle rom med røropplegg, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If. Han lister opp andre gode råd:

  • Ha varmeovner på minst 12 grader i rom med røropplegg. Se til at eventuelle varmeovner som er lite brukt er i godt stand, og ikke utgjør brannfare. Kontakt elektriker eller kjøp ny ovn ved tvil.
  • Steng luker og kjellervinduer det trekker kaldt fra.
  • Skal du reise bort: Steng hovedstoppekranen.
  • Steng alle utekraner skikkelig, og skru av alle utvendige plastkoblinger.
  • Reis og sjekk at alt er i orden hvis du har en hytte du ikke har sett til på en stund.

For flere råd er det bare å ringe Ifs frosttelefon på 21 49 35 34.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler