Verdig jubileum for Rusken i Oslo

Gå til hovedinnhold

Verdig jubileum for Rusken i Oslo

Det er 40 år siden daværende ordfører Albert Nordengen (H) grunnla Rusken som en kommunal dugnadsorganisasjon i hovedstaden. 40 års jubileet ble feiret i Oslo Rådhus på en verdig og stilfull måte torsdag 20. oktober.

Det er 40 år siden daværende ordfører Albert Nordengen (H) grunnla Rusken som en kommunal dugnadsorganisasjon i hovedstaden. 40 års jubileet ble feiret i Oslo Rådhus på en verdig og stilfull måte torsdag 20. oktober.

Rusken er Oslo kommunes satsing på en ren og trivelig by. Gjennom Ruskens aktiviteter kan alle byens innbyggere bidra til et miljøvennlig Oslo. I løpet av de 40 årene som har gått, har økningen i antall innbyggere vært merkbar. Vi er flere som reiser til og fra byen og flere som utnytter skog- og parkområdene. Befolkningen tar byen i stadig mere bruk og med dette følger det også utfordringer. Økende befolkningstall betyr mer avfall og andre typer avfallsutfordringer enn før.

I dag er Rusken blitt en stor aktør, som samordner stadig flere aksjoner og aktiviteter i Oslo by. Vi kan nevne Vårrusken, Hagerusken, Skolerusken, Barnehagerusken, Baderusken, Elverusken, Næringslivrusken, Gaterusken, Bydelsrusken og Ruskenpatruljen.

Huseiernes Landsforbund er stolt av å støtte Ruskens arbeide, først og fremst gjennom Gaterusken som rydder i gater i Oslo sentrum. Det er Kirkens Bymisjon som drifter prosjektet under tiltaket som kalles «Lønn som fortjent» - til mennesker som står utenfor det ordinære arbeidslivet. Det er utrolig imponerende at hele 300 000 innbyggere deltar i Rusken-aktiviteter i år. Denne fantastiske innsatsen kan først og fremst takkes Ruskengeneralen Jan Hauger.

På jubileumsfeiringen deltok ordfører Marianne Borgen, flere sentrale byråder, og Ola Elvestuen som hilste til Rusken og kommunen på vegne av Stortinget. Jubileumsfesten ble toppet av festmiddag, mange gode taler og et strålende show fremført av Bobbysocks. HLs generalsekretær Peter Batta representerte HL på jubileumsfeiringen.

Det er 40 år siden daværende ordfører Albert Nordengen (H) grunnla Rusken som en kommunal dugnadsorganisasjon i hovedstaden. 40 års jubileet ble feiret i Oslo Rådhus på en verdig og stilfull måte torsdag 20. oktober. Rusken er Oslo kommunes satsing på en ren og trivelig by. Gjennom Ruskens aktiviteter kan alle byens innbyggere bidra til et miljøvennlig Oslo. I løpet av de 40 årene som har gått, har økningen i antall innbyggere vært merkbar. Vi er flere som reiser til og fra byen og flere som utnytter skog- og parkområdene. Befolkningen tar byen i stadig mere bruk og med dette følger det også utfordringer. Økende befolkningstall betyr mer avfall og andre typer avfallsutfordringer enn før.

Kontaktpersoner

Bilde og video