Lei ut hybel skattefritt

Gå til hovedinnhold

Lei ut hybel skattefritt

Mange studenter sliter i disse dager med å finne et sted å bo. Ved å leie ut en del av boligen kan folk både bidra til å løse et stort problem og få en fin skattefri inntekt. -Vi oppfordrer derfor alle som har ledig husrom til å leie ut til studenter, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseiernes Landsforbund foran årets semesterstart.

Mange studenter sliter i disse dager med å finne et sted å bo. Ved å leie ut en del av boligen kan folk både bidra til å løse et stort problem og få en fin skattefri inntekt.
-Vi oppfordrer derfor alle som har ledig husrom til å leie ut til studenter, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer i Huseiernes Landsforbund foran årets semesterstart.

I Norge er det mange husholdninger som leier ut deler av boligen sin. Over halvparten av utleieboligene er i private hjem der eieren selv bor.
- Hvis du leier ut inntil halvparten av boligen målt etter utleieverdi, og selv benytter resten som egen bolig, er leieinntekten skattefri, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer.

Gratis depositumskonto
Medlemmer i Huseiernes Landsforbund kan opprette gratis depositumskonto og husleiekonto i BN Bank. For deg som medlem er det ingen kostnad ved å etablere depositumskonto, og bestillingen gjøres enkelt på nett. Via nettbank får du tilgang til din husleiekonto, altså der leieinntektene betales inn, samt depositumskontoen.
-I andre banker koster det opptil 2.000 kroner å opprette depositumskonto. Her er det mye penger å spare, sier generalsekretær Morten Andreas Meyer. Medlemmer kan opprette gratis depositumskonto på huseierne.no.

Standard leiekontrakter
Huseiernes Landsforbund har utarbeidet standard leiekontrakter, samt alle skjemaer du måtte trenge underveis. Medlemmer kan laste dem ned gratis på huseierne.no.
-Som medlem kan man få gratis rådgivning over telefon alle hverdager. Erfaring viser at åtte av ti leieforhold forløper smertefritt, men det finnes både farer og feller. Derfor er det av stor betydning at tingene gjøres riktig helt fra start. Da unngår man fremtidige problemer, sier Meyer.


Kontaktpersoner