El-sikkerhet i barnerom

Gå til hovedinnhold

El-sikkerhet i barnerom

Løse lamper i barnerom kan være en brannfelle. Vær spesielt varsom med lavvotsvarianter som gir godt lys men blir svært varme.

- Denne typen lamper burde nesten vært forbudt. Dekkes de til kan de forårsake branner, og man kan også få brannskader ved berøring av pærene, sier seniorrådgiver Tor Christian Mortensen i Nelfo.

Det finnes en rekke lamper av denne typen på markedet, for eksempel med halogenpære til bruk som leselys på skrivebordet. Mortensen tror mange foreldre glemmer å tenke på farene forbundet med belysning. Lamper til bruk på barnerom skal alltid være fastmontert, enten i taket eller på veggen. Kommer en varm pære i kontakt med brennbart materiale som puter eller dyner, kan det få svært alvorlige følger.

Stikkontakter på barnerommet bør også sikres. Dette er standard på nytt utstyr, men har du gamle stikkontakter må du kjøpe dette separat.

- Er du usikker på om du har barnesikring på stikkontakten er det enkelt å se. Dersom du ser rett inn i hullene bør du skaffe deg sikringsutstyr. Er de tettet med et hvitt deksel skal kontakten være sikret, forklarer Mortensen.

Flyttbare ovner har heller ikke noe å gjøre på barnerom. Dekkes disset til med tekstiler, er faren for brann høy.

Her kan du lese mer om elsikkerhet

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer