Fall i nyboligsalget

Gå til hovedinnhold

Fall i nyboligsalget

Salget av nyboliger falt med hele 51 prosent sammenliknet med i fjor.

I de siste to månedene har det bare blitt solgt 1 243 nye boliger i Norge. Dette utgjør 10 prosent av boligene som har vært til salgs. Salgstakten er dermed redusert med ett prosentpoeng siden forrige tomånedersperiode. Da ble vel 1.400 nye boliger solgt.

Tallene stammer fra rapporten ECON Nye boliger som Samfunnsøkonomisk analyse la ut i dag.

510 av de nye boliger ble solgt på Østlandet. Dette er 15 prosent færre enn forrige tomånedersperiode, og 51 prosent færre enn samme periode i fjor. Beholdningen av usolgte igangsatte og ferdigstilte boliger øker. 11 prosjekter er trukket fra markedet.

Salget i Hordaland og Rogaland var på 290 nye boliger. Dette er hele 31 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode, og 47 prosent færre enn samme periode i fjor. Salgssvikten rammer hele regionen.

I løpet av siste tomånedersperiode har vi registrert salg av 78 nye boliger på Sørlandet. Dette er 12 prosent færre enn forrige tomånedersperiode. Salget siste tomånedersperiode utgjør bare 8 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er den laveste salgstakten av alle regionene i landet.

I Nord-Norge ble det solgt 70 nye boliger. Dette er 3 prosent flere enn forrige tomånedersperiode. Det høye salget i Bodø som vi registrerte sist, har imidlertid falt kraftig. Salget utgjorde nå bare 4 prosent av antall boliger til salgs, mot 32 prosent forrige tomånedersperiode. I Tromsø og Nordland uten Bodø har salget derimot vært godt, med salgstakt på henholdsvis 20 og 27 prosent.

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer