Trafikksikker hekk er ditt ansvar

Gå til hovedinnhold

Trafikksikker hekk er ditt ansvar

Gjør du skolestarten utrygg for nabolagets barn?

I går skrev Aftenposten at Oslo kommune har gitt ut opp mot 1500 pålegg til hageeiere som ikke har tatt seg bryet med å trimme trafikkfarlige hekker og trær. Også andre kommuner sliter med å få hageeiere til å holde hekker og trær unna veibanen.

Som eier av en eiendom er det du som er ansvarlig for at vegetasjonen der ikke skaper trafikkfarlige situasjoner. Tar du ikke ansvaret, kan veimyndighetenes folk komme og gjøre det for deg. I Oslo opplyser Samferdselsetaten at disse opprydningene ikke akkurat skjer med neglesaks.

Etaten har nylig gitt ut en informasjonsbrosjyre som viser hvordan man bør beskjære hekker og trær for best mulig trafikksikkerhet, der den blant annet minner om at barn fort kan forsvinne ut av syne bak en hekk, samtidig som de gjerne fortaper seg i lek og ikke ser seg for. Brosjyren kan lastes ned fra kommunens nettsider.

Dersom veimyndighetene fjerner deler av hagen din for å bedre sikten på en vei like ved siden av, kan du i følge vegloven ha krav på vederlag etter skjønn for skade og ulempe som kan følge. Det er imidlertid liten praksis på området.

- Jeg tror vi kan ha hatt et par utbetalinger til hageeiere i løpet av de siste ti årene, og det har vært i spesielle situasjoner, sier seksjonssjef i Samferdselsetaten Tom Kristoffersen.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Kraftig økning i kommunale avgifter

Les mer