Klestørk blir lovlig

Gå til hovedinnhold

Klestørk blir lovlig

I miljøets navn har flere delstaer i USA nylig opphevet forbudet mot å tørke klær ute. I Norge er synlig tørking fortsatt et minefelt mange steder.

Til nå har det mange steder i USA vært forbudt å henge klesvasken ut til tørk i sola, først og fremst av estetiske grunner. Nå har nylig flere delstater opphevet forbudet, skriver Miljøjournalen. Kampen for miljøet og mot unødvendig bruk av energi gjør at tørkesnoren igjen blir stueren, mens tørketrommelen er den nye miljøsynderen.

 

Minefelt

Det er ikke bare i USA tørking av klær er et omdiskutert tema. Også i Norge er det mange steder strenge restriksjoner for hvor mye omverdenen skal få se av dine underbukser, sokker, gensere og håndklær.

– Tørking av klær er et minefelt. Bare se på husordensreglene i borettslag og sameier – de dreier seg stort sett om støy om natten, dyrehold, samt hvor og når klesvasken kan henges opp, sier forskningsleder Ingun Grimstad Klepp ved Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO).

 

Fattigslig og rotete

– De fleste har forbud mot å tørke klær over balkongen, noe som nok har en sammenheng med at vi ikke synes det tar seg ut; det ser litt fattigslig og rotete ut, påpeker hun.

At det samme kan se pittoresk og eksotisk ut i sydligere land, synes ikke å endre denne oppfatningen. Hvorvidt de strengere av borettslagene her hjemme vil la seg påvirke av kampen for miljøet og opphevingen av forbudet mot utendørs klestørking i USAs delstater gjenstår å se.

 

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler