Ikke skyv snøproblemet over til naboen

Gå til hovedinnhold

Ikke skyv snøproblemet over til naboen

I mange villastøk er det trangt om plassen, og det kan være et mareritt å bli kvitt snøen når det laver ned.

- Man kan selvfølgelig ikke skyve problemet over til naboen - med mindre naboen synes det er helt ok, sier advokat Annita Magnussen i Huseiernes Landsforbund. - Da må du først ha inngått en avtale med den eller de som eier eiendommen ved siden av. På samme måte som man ikke kan kvitte seg med hageavfallet sitt hos naboen om sommeren, kan man heller ikke dumpe snø der om vinteren, understreker hun.

Snøen kan inneholde stein og grus, veisalt eller annen forurensing naboen ikke vil like å få mer enn nødvendig av inn på sin hageflekk. Store snøansamlinger gjør også at våren kommer sent. Mye snø er selvfølgelig også en belastning for hagegjerder, hekker, busker og trær. Det er naboloven som ikke gir deg rett til å dumpe problemet over på sidemannen: Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimelig eller uturvande er til skade eller ulempe på granneeigedom, påpeker advokat Magnussen.

- Hvis det faller så mye nedbør at man ikke får plass på egen eiendom, må man i verste fall kjøre bort snøen, eventuelt få hjelp til å gjøre det. ngs@huseierne.no

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer