Homomyten stemmer

Gå til hovedinnhold

Homomyten stemmer

Myten om at homofile menn er speielt opptatt av og flinke med interiør stemmer, mener forsker Arnfinn J. Andersen ved Universitetet i Oslo.

- Jeg tror myten stemmer ganske godt overens med virkelighetens verden. Av egen erfaring vet jeg jo at det er mange homofile som har veldig pene hjem. Men jeg tror ikke man skal gjøre dette til en del av et essensialistisk prosjekt og si at er man homo, så har man god smak, sier Andersen.


Berlinerpoplene

I tv-serien Berlinerpoplene i høst har vi blitt kjent med det homofile paret Erlend og Krumme, som ikke uventet bor i en strøken designleilighet i København. Og fra tidligere husker vi blant andre ”Borettslaget”s Yngve Freiholt. Disse skikkelsene er altså ikke uten rot i virkeligheten, om vi skal tro ekspertene.

- Ja, homofile menn er over gjennomsnittet interessert i å gjøre boligen vakker, men det er nok ikke genetisk, sier Forfatter Børge Skråmestø, som har skrevet boken ”Håndbok i homsing. Han mener det er en dyd av nødvendighet.
- Hvis du ikke har en kone som kan ta seg av boligen, blir du nødt til å gjøre det selv, og da lærer du gjerne noe i prosessen, sier Skråmestø.

Bli medlem i Huseierne og få alle våre kontrakter gratis!


Inntekt og utdannelse

Forsker Arnfinn J. Andersen mener på sin side at sammenhengen mellom homofili og interiørinteresse ligger i inntekt og utdannelse.

- Hvis vi analyserer de homofile som gruppe, ser vi at de ofte har høy utdannelse og inntekt, påpeker han, og fortsetter: -- Estetikk og god smak i vår kultur handler gjerne om kunnskap og økonomi. Har man kunnskap om hva som i vårt samfunn regnes som god design, samt økonomi til å skaffe seg det, vil man oppfattes som stilbevisst, sier Andersen.


Lei

Homsepatruljens Halvor Bakke er lei av pratet om legning, og mener det er uinteressant i denne sammenhengen.
- Det finnes minst like mange homofile som ikke er interessert i interiør, påpeker han.

 

Tekst:

 

Halvor Bakke

FRA HOMSEPATRULJEN: Halvor Bakke.