Opptur for boligstyling

Gå til hovedinnhold

Opptur for boligstyling

I et trått boligmarked er det mange som strekker seg litt lenger for å få solgt. Tøm boligen og la stylistene herje fritt, lyder ekspertrådene.

Når boligmarkedet kjølner av kan betyr det en opptur for boligstyling, mener daglig leder i Creative Living, Cecilie Hoff.
– Det kan være en fordel for oss i bransjen med et litt trått boligmarked. Da strekker folk seg lenger for å få solgt. Mange ønsker komplett styling før de skal selge, og det er som oftest også det beste, sier Hoff.
Hun anbefaler at man får boligen tømt og fullstendig nyinnredet dersom man sliter med å få solgt den.
– Av og til lar folk møblene sine stå, og så bidrar vi med småting, men det gjør gjerne ikke den store forskjellen, sier hun.

Dette er en artikkel fra Hus & Bolig,  Huseiernes medlemsblad. Bli medlem i Huseierne for 510 kroner og spar tusenlapper!

 

Slår begge veier

Kari Brantenberg, daglig leder i Intro Interiørdesign, bekrefter at enkelte strekker seg lenger for å få solgt nå enn i 2007. Men det dårlige boligmarkedet slår begge veier, mener hun.
– Mens enkelte går veldig langt for å få solgt, blir andre svært tilbakeholdne. De vil ikke legge noe ekstra penger i et salg som kanskje ender med tap, eller i hvert fall ikke gir dem noen gevinst, sier hun. Særlig de små bedriftene i bransjen har merket denne tendensen.

 

Mal veggen

Brantenberg påpeker at dersom du skal selge, er ikke dette tiden for ikke å gidde å male den veggen som trenger et nytt strøk, eller for å utsette å skifte ut sofaen.
– Det er de beste objektene som går først. Tomme rom selger dårlig, det samme gjør nedslitte boliger som ikke er pyntet opp, mener hun.
Hun anbefaler folk som skal selge å legge trykk på første visning.
– Mange venter og ser hvordan det går. Det er sjelden en fordel; prosessen blir bare lengre og tyngre, mener hun.

 

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer