Lav fellesgjeld kan være faresignal

Gå til hovedinnhold

Lav fellesgjeld kan være faresignal

Lav fellesgjeld er ikke nødvendigvis noe å rope hurra for dersom du vurderer å investere i en leilighet i en gammel bygård

Denne saken er gammel. Les ny sak om samme tema her

— Jeg ville alltid satt utropstegn ved lav fellesgjeld dersom jeg skulle kjøpt leilighet i en gammel bygård. Det kan bety at det er fare på ferde, advarer murmester og takstmann Birger Olsen. Grunnen til Olsens bekymring er at det i dag finnes en rekke bygårder rundt omkring i landet som ble bygget på 1890-tallet. Selv om flere av disse er blitt vedlikeholdt med jevne mellomrom, er det ikke alltid jobben er gjort skikkelig.            

— Problemet mange steder er at det er pusset og flikket flere ganger, i mange tilfeller med feil maling. Da ender man til slutt opp med at pussen løsner fordi den ikke får puste, sier Olsen.  

Skal du sikre deg mot kostbare overraskelser i fremtiden, bør du alltid forhøre deg både om tidligere vedlikehold på gården og om planer fremover.  

— Min anbefaling er å spørre etter en vedlikeholdsplan fra sameiet. Har det ikke det, er det nærmest umulig å anslå hvilke utgifter du kan forvente deg, sier Olsen. 

Dette er en artikkel fra Hus & Bolig,  Huseiernes medlemsblad. Meld deg inn og få bladet rett hjem fem ganger i året - samt en rekke andre fordeler og rabatter!

Mer fra Huseierne

Se alle artikler

Reparér hakk og riper med voks

Les mer