Lurer på hvordan de skal forholde seg

- Mange av våre medlemmer tar kontakt med oss fordi de er i tvil om hva de skal gjøre. På den ene siden har politikerne sagt at det nå er fritt fram for å leie ut uteleiedelen sin så fremt man har rømningsvei, takhøyde og brannsikkerheten i orden. Det høres fint og flott ut, men ifølge Plan- og bygningssjef Paul A. Paulsen er det langt fra så enkelt. Han viser til at leilighetene må være lovlige. Det ligger jo et regelverk i bunn her som ifølge Paulsen må følges. Det regelverket har fungert bra helt til at kommunen etter direktiv fra politikerne selv gjorde vedtak om at 1600 utleiedeler skulle sjekkes tidligere i sommer, sier Rødder.

Ifølge Rødder er det viktig å få avklart hvilke retningslinjer som nå gjelder.

Frustrasjon

- Det er selvfølgelig frustrerende ikke å vite hvilke råd vi kan gi til alle de som ringer og spør oss til råds. Mange har fått dispensasjon, men for hvor lenge?

Når Paulsen sier at alt må være lovlig, tolker vi det som at alt må være på plass i forhold til regelverket. Da snakker vi sportsboder, utsyn, lys, brannsikkerhet, takhøyde, parkering og diverse andre krav.

Huseiernes Landsforbund ønsker at flest mulig kan leie ut sine leiligheter, ikke minst med tanke på den mangel det er på leieobjekter og prisnivået i regionen. Hvis alle 1600 leilighetene som skulle sjekkes ikke skal kunne leies ut, hva skjer da med leieprisene?

- De ville selvsagt stige ytterligere og stenge de svakeste helt ute av leiemarkedet, sier Rødder.