SvolværÅrets landsmøte var lagt til Svolvær i Vågan kommune i Lofoten.
 kai BodøDelegatene ble fraktet med båt fra Bodø til Svolvær. Her er det like før de går ombord på kaia i Bodø.
Utsikt Svolvær havn

Været i Svolvær kunne ikke vært bedre.

 

Ankomst Svolvær

Her ankommer båten med landsmøtedelegatene Svolvær.

Velkommen delegater

Landsmøtedelegatene ble ønsket velkommen av representanter fra Thon hotell Svolvær og HLs administrasjon.

 
Kalles

Fredag kveld spiste delegatene på fiskeværet Kalles - her grillet de fersk fisk selv.

Gjør byen grønnLørdag var det flere faglige foredrag om formiddagen. Etter at disse var ferdig, dro representanter fra HL ut i Svolvær, for å fortelle om organisasjonen, blant annet ved å gi dem et eksemplar av Hus & Bolig. Adm. direktør Peter Batta ledet an.

Lørdag kveld var det landsmøtebankett. Den lokale spesialiteten Lofotlam stod på menyen. Servert sammen med etspektakulært og morsomt show i regi av Thon hotell Svolvær.

Æresmedlem Solveig MeumBanketten er også stedet hvor man ærer dem som æres bør. Solveig Meum fra Fredrikstad ble utnevnt til æresmedlem i Huseiernes Landsforbund. Hun har hatt en rekke verv og oppgaver i organisasjonen gjennom årene. Hun er distriktsleder i Østfold sør, en stilling hun kommer til å tre ut av ved juletider.
Styret som har ledet organisasjonen de to siste årene fikk en stor takk for innsatsen. Styret hadde følgende sammensetning i foregående periode: Leder: Hildur Høiland, Nestleder: Andreas S. Christensen, Styremedlemmer: Gunvor Lien Nyhus, Erik Jarlsby, Inger Johanne Dehli, Børge Martinussen, Dag Stadheim, Janicke Jebsen Vinje, Thor Johan Larsen.

Stratos Paradias

President i den internasjonale boligeierorganisasjonen UIPI, Stratos Paradias, holdt tale på landsmøtebanketten, og takket for et godt samarbeid med HL.


Haugesund neste

Neste Landsmøte i 2014 blir i Haugesund. Distriktsleder Magnus Haavik takket for tilliten, og lovte at neste landsmøte skulle bli minst like vellyket som i Svolvær.

 

Tekst og bilder: Christian Mjelde