Fører leserne bak lyset

Gå til hovedinnhold

Fører leserne bak lyset

Hjemmene i interiørmagasinene er slett ikke så vakre og velutstyrte som du kan få inntrykk av. - Tvilsom praksis, mener Per Edgar Kokkvold.

I Hus & Bolig nr. 5 2010 ble vår journalist med et interiørmagasin på fotoopptak, og fikk se hvordan magasinet bearbeidet en leilighet før den kunne presenteres på trykk. Sofaen ble byttet ut, og en rekke gjenstander fjernet for anledningen. I artikkelen presenteres den stylede boligen som om den virkelig er slik som den fremstår på bildene. Samtidig oppgir bladet kjøpsinformasjon for en rekke av gjenstandene – som leseren altså ikke vet om er lånt inn fra butikker, eller virkelig hører til i interiøret.

Bli medlem i Huseierne og få alle våre kontrakter gratis!

Hus & Bolig kjenner til at arbeidsmetoden er langt fra unik. Store deler av interiørmagasinbransjen jobber på tilsvarende måte.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener generelt at slik praksis er tvilsom. Dersom produkter plasseres i interiører og det ikke opplyses om at de er lånt fra butikker i bytte mot at artikkelen gir leserne kjøpsinformasjon, er man fort gått over grensen fra journalistikk til tekstreklame, mener generalsekretæren. 

Les hele saken i siste utgave av Hus & Bolig

Hvor går grensen for akseptabel boligstyling – og bør interiørbladene opplyse om at de for eksempel har ryddet bort den originale sofaen og satt inn en som passer bedre? Bli venn med Hus & Bolig på Facebook og bli med i diskusjonen!

Mer fra Huseierne

Se alle artikler
Huseiernes politiske medarbeidere sammen med miljøvernminister Bjelland Eriksen

Nye tall viser: Kraftig økning i kommunale avgifter de neste årene

Les mer